«Άρωμα» Πόλας Ρούπα στη ληστεία στη Μαλεσίνα - Free Sunday
«Άρωμα» Πόλας Ρούπα στη ληστεία στη Μαλεσίνα

«Άρωμα» Πόλας Ρούπα στη ληστεία στη Μαλεσίνα

Τις εκτιμήσεις ότι η καταζητούμενη σύζυγος του Νίκου Μαζιώτη, η Πόλα Ρούπα, ήταν η μία από τις δύο γυναίκες που λήστεψαν το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας, προσπαθεί να επιβεβαιώσει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που συμμετέχει στις έρευνες. 

Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της ληστείας παραπέμπει στη λογική των ληστειών από αντιεξουσιαστικές οργανώσεις καθώς δύο γυναίκες και ένας άντρας εισέβαλαν στο υποκατάστημα λίγο πριν κλείσει και με την απειλή όπλων άρπαξαν τα χρήματα από το χρηματοκιβώτιο, τα ταμεία και το ΑΤΜ με συνολική λεία 180.000 ευρώ και διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο Toyota Starlet, το οποίο βρέθηκε λίγο αργότερα εγκαταλελειμμένο στην περιοχή της Θήβας και διαπιστώθηκε ότι ήταν κλεμμένο.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, τα στοιχεία που οδηγούν την Αντιτρομοκρατική στην εκδοχή της συμμετοχής της Πόλας Ρούπα είναι τα εξής:

  • Ο σωματότυπος της γυναίκας που κόλλησε το πιστόλι στον κρόταφο του ταμία της τράπεζας ταιριάζει με αυτόν που καταγράφηκε στη ληστεία στο νοσοκομείο Σωτηρία πριν από έναν χρόνο, την οποία έχει ομολογήσει με αναρτήσεις της στο διαδίκτυο η ίδια η Ρούπα.
  • Οι δύο γυναίκες έδειξαν απόλυτη ψυχραιμία αν και παρέμειναν στο υποκατάστημα της Εθνικής για 15 λεπτά προκειμένου να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο και να πάρουν όλα τα χρήματα.
  • Η ευρύτερη περιοχή της Μαλεσίνας είναι αυτή στην οποία έχει καταγραφεί το τελευταίο στίγμα της Πόλας Ρούπα όταν τον φετινό Φεβρουάριο επιχείρησε να απελευθερώσει τον Νίκο Μαζιώτη από τις φυλακές Κορυδαλλού.
  • Το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους οι δύο γυναίκες και ο άνδρας και βρέθηκε στη Θήβα ήταν κλεμμένο και έφερε πλαστές πινακίδες, πρακτική συνήθης στο χώρο των μελών του αντάρτικου πόλης.
  • Οι επιβάτες του συγκεκριμένου αυτοκινήτου το «σκούπισαν» με οξύ προκειμένου να εξαφανίσουν κάθε γενετικό υλικό ή αποτύπωμα, γεγονός που μπορεί να σημαίνει ότι ήταν σεσημασμένοι.
  • Η πληροφορία ότι η μια γυναίκα που μίλησε στους ταμίες χρησιμοποίησε τη λέξη «απαλλοτρίωση» για τα χρήματα, φράση που έχει χρησιμοποιηθεί σε αναλήψεις ευθύνης για παλαιότερες ληστείες προς ενίσχυση του «επαναστατικού ταμείου» .