Πολιτικά απομονωμένος ο Σπίρτζης ζητά από άλλους λύση για το πρόβλημα που δημιούργησε - Free Sunday
Πολιτικά απομονωμένος ο Σπίρτζης ζητά από άλλους λύση για το πρόβλημα που δημιούργησε

Πολιτικά απομονωμένος ο Σπίρτζης ζητά από άλλους λύση για το πρόβλημα που δημιούργησε

Νέα παράταση στην ταλαιπωρία της Θεσσαλονίκης  επεφύλαξε σήμερα ο Υπουργός Υποδομών, μεταφορών και δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος αναζητά απάντηση  στο πρόβλημα της μη καταβολής των δεδουλευμένων των εργαζομένων από τον ΟΑΣΘ, από τους δημάρχους και τον περιφερειάρχη, σε σύσκεψη για το θέμα που ο ίδιος συγκαλεί «εντός της εβδομάδος».

Ο κ. Σπίρτζης  παραδέχεται ότι του έδωσαν τον λογαριασμό μισθοδοσίας του ΟΑΣΘ αλλά δεν κατέθεσε τα χρήματα ενώ   αναγγέλλει και πάλι ότι θα κατατεθούν 3 εκ. ευρώ, αλλά ζητά εγγυήσεις από τον Οργανισμό ότι θα πάνε για τις αποδοχές των εργαζομένων, τους οποίους στην ίδια ανακοίνωση κατηγορεί ότι είναι σε συνεργασία με τη διοίκηση.

Ο Υπουργός κάνει γνωστό ότι οι συνολικές διεκδικήσεις του ΟΑΣΘ από το κράτος είναι περίπου 134 εκατ. ευρώ, για πολλά από τα οποία λέει ότι είναι ατεκμηρίωτα ενώ συμπεριλαμβάνει και 19 εκατ. ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του 2017.

Ενδεικτική της μεταστροφής της πίεσης προς την πλευρά της κυβέρνησης, είναι η δήλωση που έκανε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος είπε ότι πρέπει να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Πορεία στους δρόμους της πόλης έκαναν οι εργαζόμενοι στον οργανισμό.