Δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο με αίτημα να μην πάνε παιδιά προσφύγων! - Free Sunday
Δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο με αίτημα να μην πάνε παιδιά προσφύγων!

Δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο με αίτημα να μην πάνε παιδιά προσφύγων!

Μόνο δεκατρείς από τους 130 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Προφήτη δήμου Βόλβης πήγαν σήμερα στο σχολείο μετά από την απόφαση που έλαβαν χθες το απόγευμα, οι γονείς μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Προφήτη δήμου Βόλβης, που αντιδρούν στη φοίτηση παιδιών προσφύγων στην εν λόγω σχολική μονάδα, να μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Ο διευθυντής του σχολείου διαβεβαιώνει πως ο ίδιος ενημέρωσε το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου λεπτομερώς, τόσο για την εμβολιαστική κατάσταση των παιδιών προσφύγων που θα έρχονταν στο σχολείο, όσο και για τις νομικές διαστάσεις του ζητήματος.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σχολείο δεν είναι καν ολοήμερο και τα παιδιά δεν συναντιούνται καν στην αυλή και η διεύθυνση της εκπαίδευσης κάνει λόγο για μεμονωμένους γονείς που συνεχίζουν να αντιδρούν ενώ συνολικά «όλα πήγαν καλά».

Από σήμερα οι Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων αναλαμβάνουν στα Κέντρα Φιλοξενίας την καταγραφή του αριθμού των παιδιών και της εμβολιαστικής τους κατάστασης, ενώ θα διερευνήσουν και τους λόγους για τους οποίους κάποια παιδιά που έπρεπε να πάνε από χθες στο σχολείο δεν πήγαν ακόμη.

Πάντως η αντίδραση έχει δημιουργήσει πρόβλημα και στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων καθώς παραιτήθηκαν τα 4 από τα 7 μέλη του Δ.Σ. και θα εκλεγεί νέο Δ.Σ. το οποίο θα αποφασίσει αν θα υπάρξει συνέχεια στις αντιδράσεις.