Σχοινάς:Η Ευρώπη είναι έτοιμη για νέα προσφυγική κρίση αλλά δεν έχει λόγο να ανησυχεί - Free Sunday
Σχοινάς:Η Ευρώπη είναι έτοιμη για νέα προσφυγική κρίση αλλά δεν έχει λόγο να ανησυχεί

Σχοινάς:Η Ευρώπη είναι έτοιμη για νέα προσφυγική κρίση αλλά δεν έχει λόγο να ανησυχεί

«Αλεξίπτωτο» έτοιμο να ανοίξει, χαρακτηρίζει ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το 'Ασυλο μιλώντας στο Playbook του Politico ένα χρόνο μετά την παρουσίαση της πρότασης από την Επιτροπή.

«Οι μύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ σχετικά με τη μετανάστευση - πιο πρόσφατα η προοπτική προσφύγων από το Αφγανιστάν και η εισροή μεταναστών από τη Λευκορωσία στις ανατολικές χώρες - έχει κάνει τον Σχoινά ακόμη πιο πεπεισμένο για την αξία του συμφώνου, το οποίο παρομοίασε με «αλεξίπτωτο» έτοιμο να ανοίξει, αναφέρει το άρθρο

«Θα είχαμε καλύτερη αντιμετώπιση των πολλών δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε με το σύμφωνο, παρά όπως κάνουμε τώρα», υπογραμμίζει ο κ. Σχοινάς, ο οποίος δεν συμμερίζεται την ανησυχία ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια επανάληψη της προσφυγικής κρίσης του 2015, όταν περισσότεροι από 1,3 εκατομμύριο άνθρωποι ήρθαν στην ΕΕ για να ζητήσουν άσυλο.

«Δεν υπάρχουν πληροφορίες που να υποστηρίζουν αυτό το επιχείρημα. Δεν βλέπουμε μαζικές κινήσεις προς την Ευρώπη, οπότε δεν πρέπει να δημιουργούμε την εντύπωση μιας κρίσης όταν τα θεμελιώδη στοιχεία της κρίσης δεν είναι ακόμη εκεί », σημείωσε και πρόσθεσε: «Φυσικά, πρέπει να παρακολουθούμε και να είμαστε πολύ προσεκτικοί».