Ισόβια στον πατέρα και στον φίλο του για τη δολοφονία της άτυχης μικρής Άννυ - Free Sunday
Ισόβια στον πατέρα και στον φίλο του για τη δολοφονία της άτυχης μικρής Άννυ

Ισόβια στον πατέρα και στον φίλο του για τη δολοφονία της άτυχης μικρής Άννυ

Ισόβια κάθειρξη για τους δύο βασικούς κατηγορούμενους, για τη δολοφονία της μικρής Άννυ επέβαλε το Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο, ενώ στην μητέρα του παιδιού επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης έξι ετών με αναστολή και περιοριστικούς όρους.

Συγκεκριμένα, η απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών έχει ως εξής:

Στον πατέρα του παιδιού, Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ ή Σάββα, επιβάλλεται ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία, ποινή φυλάκισης δύο ετών για την περιύβριση νεκρού, δύο ετών για την πράξη της παράνομης οπλοχρησίας και ενός έτους για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία.

Στον Νασίφ Αχμέντοφ (Νικολάι) επιβάλλεται ποινή ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία και από δύο χρόνια φυλάκισης για το αδίκημα της περιύβρισης νεκρού και της παράνομης οπλοχρησίας. 

Στη Δημητρίνα Μπορίσοβα, επιβολή εξαετούς κάθειρξης για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, ελήφθη κατά πλειοψηφία 4-3, με τους τρεις μειοψηφίσαντες δικαστές (δύο τακτικοί και μία ένορκος) να εκφράζουν την άποψη για επιβολή οκταετούς κάθειρξης. Το Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή της και η Μπορίσοβα αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από την χώρα και υποχρέωση εμφάνισης κάθε μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα).

Στον τέταρτο κατηγορούμενο, ιδιοκτήτη του διαμερίσματος της Μιχαήλ Βόδα, επιβλήθηκε φυλάκιση 12 μηνών για ψευδορκία.