«Δημοψήφισμα» κατά του σχολείου προσφύγων στην Χίο - Free Sunday
«Δημοψήφισμα» κατά του σχολείου προσφύγων στην Χίο

«Δημοψήφισμα» κατά του σχολείου προσφύγων στην Χίο

«Δημοψήφισμα» εάν θέλουν ή δεν θέλουν τη συνύπαρξη με τα παιδιά των προσφύγων οργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στο 7ο Δημοτικό Σχολείο της Χίου, που θα φιλοξενήσει το σχολείο για τους πρόσφυγες.

Η πρόθεση του Συλλόγου εκδηλώθηκε με τη διανομή από τον πρόεδρο του Συλλόγου, την ώρα της διδασκαλίας ερωτηματολογίου στους μαθητές από τους οποίους ζητήθηκε να το επιστρέψουν αφού το συμπληρώσουν οι γονείς τους. Η εισαγωγή του ερωτηματολογίου έχει ως εξης:

«Έχοντας στη σκέψη μας την αποφυγή πιθανών προβλημάτων που ενδεχομένως δημιουργηθούν από την άμεση συνύπαρξη των παιδιών (σ.σ. προσφυγόπουλων) σε επίπεδο πολιτισμικό, κοινωνικό (διαφορετική κουλτούρα, διαφορετική αποδεκτή κοινωνική συμπεριφορά, θρησκευτική έκφραση, συνήθειες) αλλά και πρωτίστως θέματα υγιεινής -καθαριότητας εφόσον οι συνθήκες διαβίωσης των μαθητών προσφύγων παραμένουν δυστυχώς χωρίς βελτίωση».

Συνολικά 162 νέοι μετανάστες και πρόσφυγες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου το τελευταίο 24ωρο.

Στη Λέσβο έφθασαν 22 άτομα, στη Χίο 38 και στη Σάμο 102 και σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομικής Περιφέρειας βορείου Αιγαίου ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που είναι σήμερα εγκλωβισμένοι ανέρχεται συνολικά σε 11.215, από τους οποίους στη Λέσβο 5.336, στη Χίο 4.190 και στη Σάμο 1.689. Το τελευταίο 10ήμερο ο αριθμός των εγκλωβισμένων στη Σάμο αυξήθηκε περίπου κατά 40%.