Οι Πυρήνες της Φωτιάς έβαλαν τη βόμβα στην εισαγγελέα Τσατάνη - Free Sunday
Οι Πυρήνες της Φωτιάς έβαλαν τη βόμβα στην εισαγγελέα Τσατάνη

Οι Πυρήνες της Φωτιάς έβαλαν τη βόμβα στην εισαγγελέα Τσατάνη

Η οργάνωση, με ανάρτηση σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αποδίδει την επιλογή της στο ότι η κυρία Τσατάνη έκρινε ως απαράδεκτη μία από τις αιτήσεις αποφυλάκισης της Εύης Στατήρη, συζύγου του μέλους της Σ.Π.Φ Γεράσιμου Τσάκαλου, ενώ κάλυψε τις υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονταν Μεϊμαράκης και Βγενόπουλος.

Παράλληλα επισημαίνει ότι ο σύζυγος της και η κόρη της έχουν διατελέσει υποψήφιοι βουλευτές με τη ΝΔ.

Ενδεικτικό της αντίδρασης της ΕΛΑΣ, είναι το γεγονός ότι σήμερα επανήλθε η φύλαξη της εισαγγελέως, η μείωση της οποίας είχε προκαλέσει την αντίδραση της.

Το ιστορικό της βόμβας στα Εξάρχεια 

Χθες στις 22:20 άγνωστος τηλεφώνησε στην Εφημερίδα των Συντακτών και στην ιστοσελίδα Zougla.gr και είπε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα σε μισή ώρα στην Ιπποκράτους 112.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «δεν πρόκειται για φάρσα» και να «ειδοποιηθούν οι αρχές ώστε να εκκενωθεί ο χώρος άμεσα». «Δεν είναι φάρσα, πες στην αστυνομία ότι θα μαζεύει τους ανθρώπους από τα παράθυρα», τόνισε ο άνδρας, προειδοποιώντας για δεύτερη φορά πριν κλείσει το τηλέφωνο, όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών. 


Αρχικά δεν είχε εξακριβωθεί ο στόχος της ισχυρής έκρηξης καθώς στο ισόγειο της πολυκατοικίας βρίσκεται το βιβλιοπωλείο Ελεύθερη Σκέψη, ενώ στο ίδιο κτίριο κατοικεί η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, που χειρίζεται την υπόθεση Βγενόπουλου.

Το καλοκαίρι είχαν γίνει άλλες δύο επιθέσεις με παγιδευμένα δέματα που εστάλησαν στα σπίτια δικαστικών και τα οποία εξουδετερώθηκαν έγκαιρα χωρίς ανάληψη ευθύνης.


2611545

Σημειώνεται ότι ο δικηγόρος της εισαγγελέως, Θέμης Σοφός, ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη ανάμεσα σε δύο οχήματα μπροστά ακριβώς από την πολυκατοικία, ενώ σημείωσε ότι η ίδια η κ. Τσατάνη είχε ζητήσει από την Πολιτεία αύξηση των μέτρων ασφαλείας για το πρόσωπο της, κάτι που δεν είχε γίνει δεκτό. «Αν και είχε ζητήσει αύξηση των μέτρων φυλάξεως, παρά ταύτα η ελληνική πολιτεία μείωσε τα μέτρα φύλαξης της», δήλωσε ο κ. Σοφός.


2611544


Ν.Δ: Η κυβέρνηση αδυνατεί να περιφρουρήσει την ασφάλεια των πολιτών 


«Η βομβιστική επίθεση γνωστής τρομοκρατικής οργάνωσης εναντίον λειτουργού της Δικαιοσύνης - που καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο - αποτελεί πολύ σοβαρό γεγονός. Συνιστά απόπειρα τρομοκράτησης των δικαστικών λειτουργών, την ώρα που καλούνται να αποφανθούν για μείζονος σημασίας υποθέσεις. 

»H νέα αυτή επίθεση επιβεβαιώνει, για μία ακόμη φορά, την αδυναμία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να περιφρουρήσει την ασφάλεια των πολιτών, όπως επίμονα ζητάει η Νέα Δημοκρατία.

»Ταυτόχρονα, εκθέτει συνολικά την κυβέρνηση που ολιγωρεί συστηματικά στην επιβολή του νόμου και της τάξης, ενώ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τάσσονται, έμμεσα ή άμεσα, στο πλευρό κατηγορούμενων για τρομοκρατία», τόνισε, σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος.