Εισαγγελική παρέμβαση για τα εξώδικα κατά της μάσκας στους εκπαιδευτικούς - Free Sunday
Εισαγγελική παρέμβαση για τα εξώδικα κατά της μάσκας στους εκπαιδευτικούς

Εισαγγελική παρέμβαση για τα εξώδικα κατά της μάσκας στους εκπαιδευτικούς

Παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αντικείμενο τις καταγγελίες ότι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν εξώδικα από γονείς μαθητών οι οποίοι απειλούν με προσφυγές στη Δικαιοσύνη εφόσον δάσκαλοι και καθηγητές επιβάλλουν στα παιδιά τους τη χρήση μάσκας, έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βαγγέλης Ιωαννίδης

Η εντολή του κ. Ιωαννίδη είναι να εξεταστεί τυχόν διάπραξη των αδικημάτων της παραβίασης μέτρων για την πρόληψη των ασθενειών, της διέγερσης σε ανυπακοή και της παράνομης βίας.

Σύμφωνα με καταγγελίες των εκπροσώπων Ομοσπονδιών δασκάλων και καθηγητών, τις τελευταίες ημέρες λαμβάνουν εξώδικα γονέων στα οποία διατυπώνονται προειδοποιήσεις για προσφυγές στην Δικαιοσύνη αν επιβάλλουν τη χρήση μάσκας στα παιδιά τους.

Ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, Θανάσης Κικινής αναφέρθηκε σε εξώδικο που υπογράφεται από 217 γονείς και εστάλη στα γραφεία όλων των εκπαιδευτικών οργανώσεων -νηπιαγωγών, δασκάλων και καθηγητών μέσης εκπαίδευσης- καθώς και στη Συνομοσπονδία Γονέων-Μαθητών Ελλάδος με το οποίο ζητούνται γραπτές διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει κίνδυνος από τη χρήση μάσκας για την υγεία των μαθητών, προκειμένου οι γονείς να τις προσκομίσουν εφόσον οι ίδιοι κρίνουν, για δικαστική χρήση.

Στο εξώδικο αναφέρεται επίσης πως από δάσκαλοι, επόπτες ανηλίκων σε σχολεία, αναλαμβάνουν χρέη «υγειονομικού επόπτη» χωρίς την έγκυρη γονική συγκατάθεση και χωρίς εξειδικευμένες γνώσεις.

«Ο ανήλικος εντός μονάδας εκπαίδευσης αντιμετωπίζεται ως λήπτης υπηρεσιών υγείας, χωρίς την έγκριση και την παρουσία κηδεμόνα μέσω της χρήσης μη πιστοποιημένου προϊόντος για ιατρικό σκοπό» αναγράφεται στο εξώδικο, που πλέον αποτελεί στοιχείο της δικογραφίας που σχηματίζει η Εισαγγελία.