Εξιχνίαση ληστειών μετά από 8 χρόνια - Free Sunday
Εξιχνίαση ληστειών μετά από 8 χρόνια

Εξιχνίαση ληστειών μετά από 8 χρόνια

Οκτώ χρόνια χρειάστηκε η αστυνομία για να εξιχνιάσει μία διπλή ληστεία που έγινε ταυτόχρονα στα 14 Αυγούστου 2008 σε δύο γειτονικά υποκαταστηματα τραπεζών, στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Ερυθρού Σταυρού, στο συνοικισμό Βότση, στην Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης.

Στις ληστείες ενεπλάκησαν τρια άτομα, από τα οποία η αστυνομία ταυτοποίησε τον έναν, έναν 34χρονο ομογενής από τη Γεωργία, που κρατείται ήδη στις φυλακές για παρόμοια αδικήματα.

Όπως ανακοινώθηκε η ΕΛΑΣ, βιολογικό υλικό που βρέθηκε στη μοτοσικλέτα, την οποία είχαν χρησιμοποιήσει οι τρεις δράστες ως μέσο διαφυγής, ταυτοποιήθηκε εργαστηριακά με τον 34χρονο, ύστερα από εξέταση που πραγματοποιήθηκε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, ενώ προς την κατεύθυνση της ταυτοποίησής του επαναξιολογήθηκε το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας των τραπεζών. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία, διακεκριμένες κλοπές και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Εκείνη την ημέρα, φορώντας κράνη και κρατώντας όπλα, δύο εκ των δραστών είχαν εισβάλλει στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς και την ίδια ώρα ο τρίτος, ο 34χρονος που ταυτποιήθηκε, μπήκε στο διπλανό κατάστημα της "FB".

Από την πρώτη τράπεζα απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 33.112 ευρώ και από τη δεύτερη το ποσό των 9.245 ευρώ και αφού σχεδόν ταυτόχρονα ολοκλήρωσαν τη δράση τους, επιβιβάστηκαν και οι τρεις σε μία μοτοσικλέτα, με την οποία διέφυγαν. Το δίκυκλο βρέθηκε την ίδια μέρα στην ίδια περιοχή και, όπως διαπιστώθηκε, είχε κλαπεί σε προγενέστερο χρόνο.