Αύριο ο καιρός θα γίνει αρκτικός σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις - Free Sunday
Αύριο ο καιρός θα γίνει αρκτικός σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις

Αύριο ο καιρός θα γίνει αρκτικός σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις

Αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να βρεθεί η χώρα μας από αύριο Πέμπτη, με νεφώσεις, βροχές, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες αλλά και χιόνια που θα κάνουν την εμφάνισή τους ακόμα και στην Αττική και μάλιστα στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, το νέο κύμα κακοκαιρίας που έρχεται από την Σκανδιναβία αναμένεται να ντύσει στα λευκά το μεγαλύτερο μέρος της χώρας ενώ ταυτόχρονα, αναμένονται θερμοκρασίες ρεκόρ στη βόρεια Ελλάδα με τον υδράργυρο να αγγίζει ακόμα και και τους -20 βαθμούς Κελσίου στα ορεινά και τους -10 στα πεδινά!

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, αύριο Πέμπτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, τα νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ενταθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας και θασημειωθούν χιονοπτώσεις ακόμηκαι σε περιοχές της ηπειρωτικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια 6 και τοπικά 7 μποφόρ, οι οποίοι αργά τοαπόγευμα στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση στα βόρεια.