Η Θεσσαλονίκη σε πλήρη ακινησία λόγω χιονιού - Free Sunday
Η Θεσσαλονίκη σε πλήρη ακινησία λόγω χιονιού

Η Θεσσαλονίκη σε πλήρη ακινησία λόγω χιονιού

Σε πλήρη ακινησία βρίσκεται το κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου δεν υπήρξε έγκαιρα καμία μέριμνα για την πρόληψη των επιπτώσεων από την χιονόπτωση που ξεκίνησε περίπου στις 11 το πρωί.

Στους κεντρικούς δρόμους το μποτιλιάρισμα είναι απόλυτο και τα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων εντείνονται καθως χρειάζονται αλυσίδες όχι μόνο στον περιφερειακό αλλά και στο κέντρο της πόλης.

Πολλοί δήμοι ανακοίνωσαν ήδη ότι τα σχολεία θα είναι κλειστά και αύριο 

Συγκεκριμένα κλειστά θα παραμείνουν και αύριο, Τετάρτη, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους Δήμους:

Καλαμαριάς,

Πυλαίας – Χορτιάτη,

Αμπελοκήπων – Μενεμένης,

Κορδελιού – Ευόσμου,

Ωραιοκάστρου,

Λαγκαδά και

Δέλτα,

ενώ αναμένονται οι ανακοινώσεις των υπόλοιπων Δήμων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Καλαμαριάς, οι διευθυντές των σχολείων οφείλουν να βρίσκονται στις θέσεις τους, να ενημερώνουν και να συνεργάζονται με τις υπηρεσίες, προκειμένου να επιλύονται τα προβλήματα που υπάρχουν ή ακόμη και αυτά που ενδεχομένως θα προκύψουν από την επιδείνωση του καιρού.

Μετά από σύσκεψη αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη όλα τα σχολεία του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, καθώς παραμένουν τα προβλήματα με την έλλειψη υδροδότησης λόγω του παγετού και οι θερμοκρασίες στις σχολικές αίθουσες -παρά τη λειτουργία των συστημάτων θέρμανσης - είναι χαμηλές. Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά στο Πανόραμα και την Πυλαία(κλειστοί θα παραμείνουν στο Χορτιάτη, το Ασβεστοχώρι και το Φίλυρο).

Στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης. Νηπιαγωγεία, δοι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοιχτοί.

Στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, κλειστοί παραμένουν και οι 1ος, 5ος & 6ος Παιδικοί Σταθμοί της Δημοτικής Ενότητας Ευόσμου και ο 2ος Παιδικός σταθμός στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού καθώς λόγω του παγετού τα συστήματα θέρμανσης βρίσκονται εκτός λειτουργίας. Οι υπόλοιποι έξι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί λειτουργούν κανονικά.

Στο Ωραιόκαστρο, θα παραμείνουν κλειστοί και οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ.λειστοί και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.

 Κλειστό θα παραμείνει, επίσης, και το ΙΕΚ Σίνδου, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δήμου Δέλτα, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Κλειστό θα είναι και το Πανεπιστήμιο Μακεδονία.