Υποτροφίες από την ΕΘΝΟΑ και το Γαλλικό Κολλέγιο Ελλάδας IdEF - Free Sunday
Υποτροφίες από την ΕΘΝΟΑ και το Γαλλικό Κολλέγιο Ελλάδας IdEF

Υποτροφίες από την ΕΘΝΟΑ και το Γαλλικό Κολλέγιο Ελλάδας IdEF

Ξεκίνησε ο 2ος κύκλος της εκπαιδευτικής συνεργασίας της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝΟΑ) με το Γαλλικό Κολλέγιο της Ελλάδας (IdEF), το οποίο έγινε ακαδημαϊκός συνεργάτης και της ΕΘΝΟΑ.

Υπενθυμίζουμε ότι το Γαλλικό Κολλέγιο είναι ακαδημαϊκός συνεργάτης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και υποστηρικτής της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας.

Στα πλαίσια της νέας συνεργασίας, με ορίζοντα τους Ολυμπιακούς «Παρίσι 2024», παρέχονται από το Κολλέγιο υποτροφίες σπουδών 50%, με φοίτηση στην Αθήνα ή εξ αποστάσεως, σε σύμπραξη με το διεθνώς αναγνωρισμένο Δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο Sorbonne Paris Nord - Paris 13.

Η παροχή περιλαμβάνει πέντε (5) υποτροφίες 50% στο Πρόγραμμα «Επιστήμες και Τεχνικές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού – STAPS». Η διάρκεια των σπουδών είναι τριετής ή τετραετής, τα μαθήματα γίνονται στην ελληνική γλώσσα και το πτυχίο που απονέμεται είναι το κρατικό γαλλικό πτυχίο της Σορβόννης που αναγνωρίζεται σε όλη την Ευρώπη.

Αναλυτικά:

Το Κολλέγιο προσφέρει μέσω της ΕΘΝΟΑ σε κάθε αθλητική ομοσπονδία πέντε (5) υποτροφίες τετραετούς φοίτησης στο Πρόγραμμα «Επιστήμες και Τεχνικές Φυσικής Αγωγής» του Κολλεγίου για Έλληνες αθλητές τους. Συνολικά ο αριθμός των υποτροφιών προτείνεται να αφορά 250 αθλητές (5 αθλητές - 50 αθλητικές ομοσπονδίες). Η υποτροφία αφορά τους αθλητές που θα δηλωθούν από την ΕΘΝΟΑ, κατόπιν πρότασης των αθλητικών ομοσπονδιών, ισχύει μέχρι την πλήρη ολοκλήρωση των σπουδών των υποτρόφων (1 έως 4 έτη) και καλύπτει το 50% των διδάκτρων στο Κολλέγιο, ήτοι €3.000 ετησίως. Η υποχρέωση των υποτρόφων θα είναι η καταβολή της εγγραφής στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, ήτοι €900 ετησίως, και του υπόλοιπου 50% των διδάκτρων, ήτοι €3.000 ετησίως.

Τα μαθήματα γίνονται στην ελληνική γλώσσα και μπορούν να πραγματοποιηθούν είτε με φυσική παρουσία είτε εξ αποστάσεως. Βασική προϋπόθεση για την εγγραφή είναι το Απολυτήριο Λυκείου. Πτυχίο από ΑΕΙ ή άλλες σχολές λαμβάνεται υπόψη κατά την κατάρτιση του προγράμματος των σπουδών.

Η έναρξη των σπουδών γίνεται τον Οκτώβριο κάθε έτους.

Οι φοιτητές του Κολλεγίου είναι κανονικά εγγεγραμμένοι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Paris 13, έχουν την ίδια φοιτητική ιδιότητα και λαμβάνουν την ίδια εκπαίδευση με τους φοιτητές που σπουδάζουν στο Παρίσι. Τα πτυχία που απονέμονται μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών, είναι τα εθνικά γαλλικά πτυχία και αναγνωρίζονται σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο ως πτυχία της Σορβόννης. Στην Ελλάδα η αναγνώριση γίνεται από το ΑΤΕΕΝ (πρώην ΣΑΕΠ) του υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων δυνάμει του ν. 4093/2012 (ΦΕΚ 222 Α΄) και δίνει δυνατότητα συμμετοχής σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ.

Εγγραφές:

Για την εγγραφή με υποτροφία απαιτείται κατάθεση δήλωσης της ΕΘΝΟΑ προς το Κολλέγιο, κατόπιν πρότασης των αθλητικών ομοσπονδιών, που θα επιβεβαιώνουν το δικαίωμα χρήσης της υποτροφίας από τους προτεινόμενους αθλητές.

Επισημαίνεται ότι λόγω του περιορισμένου αριθμού των υποτροφιών οι αιτήσεις θα εξετάζονται κατά προτεραιότητα υποβολής.

Πρώτος κύκλος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων: 30 Ιουλίου για αιτήσεις έως 16 Ιουλίου.

Δεύτερος κύκλος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων: 30 Σεπτεμβρίου για αιτήσεις έως 17 Σεπτεμβρίου.

Περαιτέρω πληροφορίες/διευκρινίσεις παρέχονται από την ΕΘΝΟΑ (210 6878815, 210 6878912, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), αλλά και την ιστοσελίδα του IdEF (www.idef.gr).

IDEF STAPS 3