Πάνω από 500 πυροσβέστες επιχειρούν στην Γορτυνία- Ύφεση στη Βόρεια Εύβοια - Free Sunday
Πάνω από 500 πυροσβέστες επιχειρούν στην Γορτυνία- Ύφεση στη Βόρεια Εύβοια

Πάνω από 500 πυροσβέστες επιχειρούν στην Γορτυνία- Ύφεση στη Βόρεια Εύβοια

Ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή της Γορτυνίας και στις γειτονικές περιοχές του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν επτά ελικόπτερα και επτά πυροσβεστικά αεροπλάνα, συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200 ενώ επι εδάφους επιχειρούν συνολικά 578 πυροσβέστες με 181 οχήματα και 30 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Σε αυτές συμπεριλαμβλανονται οι δυνάμεων που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα:

  • 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα από την Τσεχία,
  • 21 πυροσβέστες από το Ηνωμένο Βασίλειο,
  • 139 πυροσβέστες με 38 οχήματα από τη Γαλλία και
  • 57 πυροσβέστες με 18 οχήματα από τη Γερμανία.

Επίσης, στην περιοχή βρίσκεται και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος» και τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Πολλές αλλά μικρότερες αναζωπυρώσεις, λιγότεροι καπνοί σε ορισμένες περιοχές και μικρότερα μέτωπα της φωτιάς υπάρχουν σήμερα

Στην Εύβοια για πρώτη φορά, τα εναέρια μέσα επιχειρούν χωρίς να τα εμποδίζουν οι πυκνοί καπνοί.

Σε Ασμήνιο, Αβγαριά, Γαλατσώνα, Γερακιού, Παναγία Ντινιούς, Σήμια, Αγριοβότανο, Ελληνικά και Άγιο Νικόλαο υπήρξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας αναζωπυρώσεις και χρειάστηκαν επεμβάσεις πυροσβεστών, εθελοντών και κατοίκων προκειμένου να περιοριστούν τα μέτωπα.