Σε διαθεσιμότητα αξιωματικός της ΕΛΑΣ που προέτρεψε σε αναζήτηση πολιτικού μέσου - Free Sunday
Σε διαθεσιμότητα αξιωματικός της ΕΛΑΣ που προέτρεψε σε αναζήτηση πολιτικού μέσου

Σε διαθεσιμότητα αξιωματικός της ΕΛΑΣ που προέτρεψε σε αναζήτηση πολιτικού μέσου

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε σήμερα νωρίς το πρωί απόφαση της την ΕΛ.ΑΣ., ταξίαρχος που φέρεται να προέτρεψε τον πρόεδρο της Χώρας Γορτυνίας, Δημήτρη Δημητρακόπουλου να αναζητήσει πολιτικό μέσο για την αποστολή πυροσβεστικών μέσων για την κατάσβεση της φωτιάς στη Γορτυνία.

«Εχθές που άνοιξε ο δρόμος από το Νεοχώρι, πήρα τηλέφωνο τον κύριο Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Παππά από την Τρίπολη για να μου στείλει ένα πυροσβεστικό ώστε να σβήσω αυτά που καίγονταν. Ρώτησε τον υπεύθυνο της Πυροσβεστικής, αρνήθηκε να στείλει και ο κύριος ταξίαρχος μού είπε αν υπάρχει πολιτικό μέσο», δήλωσε ο κ.Δημηττρακόπουλος, μιλώντας χθες στην τοπική ιστοσελίδα arcadiaspot.gr.

Η ανακοίνωση της διαθεσιμότητας

«Σχετικά με περιστατικό στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται ανώτερος Αξιωματικός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου και αναπαράγεται σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοινώνεται ότι, διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ παράλληλα με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ο εν λόγω Αξιωματικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα».

«Μάταια ο κ. Χρυσοχοΐδης προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τη διαθεσιμότητα του ταξίαρχου της ΕΛΑΣ που ζητούσε "πολιτικό μέσο" για να δράσει η Πυροσβεστική στην Αρκαδία», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε ανακοίνωσή του στην οποία σημειώνει πως αναμένει από την ελληνική Δικαιοσύνη «να διερευνήσει αν ο ανώτερος αξιωματικός εκτελούσε εντολές πολιτικών του προϊσταμένων και αν αυτή ήταν η τακτική του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη την εβδομάδα του πύρινου εφιάλτη».