Altamar Hotel: Με φόντο πράσινο-μπλε - Free Sunday
Altamar Hotel: Με φόντο πράσινο-μπλε

Altamar Hotel: Με φόντο πράσινο-μπλε

Στη Βόρεια Εύβοια το ξενοδοχείο Altamar στο ορεινής δροσιάς και θαλασσινής αύρας Πευκί προσφέρει μοναδικές εμπειρίες φιλοξενίας και αποτελεί εξαιρετική βάση για να γνωρίσετε την ευρύτερη περιοχή.

Στην εποχή της παντοδυναμίας των social media και της κριτικής του χρήστη, πριν σταθεροποιηθεί η εκδρομική μας πυξίδα, μια έστω και γρήγορη ανάγνωση όσων έχουν ήδη βρεθεί εκεί όπου θέλουμε να πάμε κρίνεται απαραίτητη.

Έτσι, όσο εντυπωσιακό και να φαίνεται στο Facebook το ξενοδοχείο Altamar στο Πευκί της Βόρειας Εύβοιας, μια «βουτιά» στο TripAdvisor είναι αναγκαία.

«[…] Θα τονίσω την άψογη εξυπηρέτηση του προσωπικού με φιλικότατη διάθεση που εκλείπει στις μέρες μας και με πρόθεση να κάνουν τη διαμονή μας ωραιότερη. Απρόσμενα πολύ καλό το φαγητό (καλύτερο από τα τουριστικά εστιατόρια του Πευκιού) και σε εξαιρετικές τιμές. Συνιστάται για οικογένειες και ζευγάρια για μια ήρεμη διαμονή […]».

Δεν είναι η μόνη θετική φωνή. Όλες οι περιγραφές είναι σε αυτό το ύφος. Δίκαια.

picture 2

Altamar Hotel

Σε έναν χώρο 5 στρεμμάτων, ειδικά διαμορφωμένο για να καλύψει ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη, το Altamar Hotel διαθέτει ευρύχωρα και καλόγουστα δωμάτια με minimal αισθητική. Τα δίκλινα-τρίκλινα έχουν θέα είτε προς την πισίνα είτε πλάγια προς τη θάλασσα, ενώ τα οικογενειακά «βλέπουν» θάλασσα. Όλα, φυσικά, εξοπλισμένα με κλιματιστικά, τηλεοράσεις Plasma και WiFi.

picture 6

Οι κοινόχρηστοι χώροι, άνετοι και αισθητικά άψογοι, σε «προκαλούν» να ξεκουραστείς. Ναι, στο Altamar η χαλάρωση είναι ο εφικτός καλοκαιρινός στόχος που καθένας μας ονειρεύεται. Και όταν αυτός δεν εξαντλείται σε μια σεζλόνγκ, το Altamar προσφέρει λύσεις αδρεναλίνης με μαθήματα kitesurf στο πιστοποιημένο club με IKO Kites Guru στην παραλία του Πευκιού που ξεδιπλώνεται μπροστά του ή με μια ολοήμερη οργανωμένη εκδρομή στην κοσμοπολίτισσα Σκιάθο που είναι ακριβώς απέναντι.

Η τοποθεσία – το Πευκί

Το Πευκί είναι ένα παραθαλάσσιο θέρετρο όπου το γαλάζιο της θάλασσας συναντά το πράσινο των πεύκων, στα οποία χρωστάει και το όνομά του. Η μεγάλη σε μήκος παραλία του (περίπου 4 χλμ.) ακουμπάει στο Αιγαίο και φημίζεται για το ηλιοβασίλεμά της.

picture 9

Το Πευκί αναπτύχθηκε μετά τη δεκαετία του 1960. Τα πρώτα σπίτια ήταν ψαράδων της περιοχής, ενώ το έδαφος ήταν ελώδες και τα πεύκα διάσπαρτα μέχρι την παραλία. Θρύλοι των κατοίκων λένε ότι σε λόφο κοντά στο Πευκί ήταν ο ναός της θεάς Άρτεμης. Ανοιχτά στη θάλασσα, όπως και όλη η περιοχή του Αρτεμισίου, ήταν ο χώρος όπου πραγματοποιήθηκε η ιστορική ναυμαχία μεταξύ Ελλήνων και Περσών, γνωστή ως «ναυμαχία του Αρτεμισίου».

Γειτονικές εκδρομές

Οι επισκέπτες του Altamar Hotel έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ημερήσια εκδρομή στη Σκιάθο με καραβάκι που φεύγει από το λιμάνι στο Πευκί. Ανακαλύψτε τα Λιχαδονήσια, καθώς και τις ευεργετικές ιδιότητες των ιαματικών νερών της Αιδηψού σε συνδυασμό με επίσκεψη σε οινοποιείο για δοκιμή τοπικών κρασιών. Επίσης, το ξενοδοχείο μπορεί να οργανώσει για εσάς ημερήσιες εκδρομές στην Αθήνα, στους Δελφούς, στα Μετέωρα.

 picture 35

Και μόνοι σας, όμως, μπορείτε να εξερευνήσετε τις κοντινές ανατολικές παραλίες (Άγιος Νικόλαος Ελληνικών, Ψαροπούλι Βασιλικών και λίγο πιο μακριά Αγία Άννα) ή να επισκεφτείτε τα μοναστήρια της περιοχής(Όσιος Δαυίδ, Μονή Γαλατάκη, Άγιος Γεώργιος Ηλίων), αλλά και το μικρό εκκλησάκι της Παναγίας Ντινιούς με την παραδεισένια κοιλάδα. Ωραία εκδρομή είναι και η επίσκεψη στους υπέροχους καταρράκτες του Δρυμώνα, όπως και μια επίσκεψη στο μοναδικό Μουσείο Παλαιοντολογικών Ευρημάτων Κερασιάς με εκθέματα που χρονολογούνται ακόμα και πριν από 6 εκατομμύρια χρόνια.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.altamar.gr/