O Ερντογάν βλέπει ασυμφωνία χαρακτήρων με ΕΕ και προτείνει διάλυση του «αρραβώνα» - Free Sunday
O Ερντογάν βλέπει ασυμφωνία χαρακτήρων με ΕΕ και προτείνει διάλυση του «αρραβώνα»

O Ερντογάν βλέπει ασυμφωνία χαρακτήρων με ΕΕ και προτείνει διάλυση του «αρραβώνα»

Πρόσκληση - πρόκληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση να δώσει τέλος στην προοπτική ένταξης της χώρας του, απευθύνει ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξή του στην εκπομπή Hardtalk του BBC.
Η Τουρκία θα θεωρήσει πως είναι «ανακουφιστικό» αν η Ευρωπαϊκή Ένωση της ανακοινώσει ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτή ως μέλος, είπε ο κ.Ερντογάν ο οποίος κατηγορησε την ΕΕ ότι σπαταλά τον χρόνο της.
.«Αν η ΕΕ πει ξεκάθαρα “Δεν θα μπορέσουμε να δεχθούμε την Τουρκία”, αυτό θα είναι ανακουφιστικό για εμάς. Τότε θα θέσουμε σε εφαρμογή το σχέδιο Β’ ή Γ’. Η ΕΕ δεν μας είναι απαραίτητη, είμαστε άνετοι», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.
«Κάποτε, κατά την πρώτη μου θητεία στην πρωθυπουργία, η Τουρκία παρουσιαζόταν στις συνόδους των ηγετών της ΕΕ ως μια χώρα η οποία έχει καταφέρει μια σιωπηλή επανάσταση. Όμως τώρα η ίδια ΕΕ όχι μόνο δεν μας καλεί στις συνόδους πλέον, αλλά επίσης σπαταλά τον χρόνο μας. Αυτή είναι η κατάσταση τώρα», είπε ενώ εξέφρασε την βεβαιότητα του ότι , η πλειονότητα των Τούρκων «δεν θέλουν πλέον την ΕΕ», και την πεποίθηση του ότι η προσέγγισή της στην Τουρκία «δεν είναι ειλικρινής».
«Ανεξάρτητα από όλα αυτά, θα εξακολουθήσουμε να είμαστε ειλικρινείς με την ΕΕ για λίγο καιρό ακόμα, θα δούμε τι θα μας αποφέρει αυτό», είπε
Στη συνέντευξη η οποία δόθηκε σχεδόν ένα χρόνο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, ο Ερντογάν διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία «μπορεί να σταθεί στα πόδια της», ενώ αρνήθηκε ότι έχουν συλληφθεί και κρατούνται 150 δημοσιογράφοι μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περσινού Ιουλίου, τονίζοντας ότι μόνο δύο άνθρωποι με δημοσιογραφική ταυτότητα είναι στη φυλακή.