Νεκροί οι δράστες της επίθεσης στο ξενοδοχείο στη Μπουργκίνα Φάσο - Free Sunday
Νεκροί οι δράστες της επίθεσης στο ξενοδοχείο στη Μπουργκίνα Φάσο

Νεκροί οι δράστες της επίθεσης στο ξενοδοχείο στη Μπουργκίνα Φάσο

Νεκροί είναι μετά την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων ασφαλείας, οι τρεις δράστες της επίθεσης στο εστιατόριο Aziz Istanbul, στο ξενοδοχείο Splendid, στο κέντρο της πρωτεύουσας της Μπουργκίνα Φάσο, Ουγκαντούγκου, όπως ανακοίνωσε, ο υπουργός Επικοινωνιών της χώρας, Ρεμί Νταντζινού,

Ο κ.Νταζιντού είπε ότι οι δράστες εισέβαλαν στο τουρκικό εστιατόριο Αζίζ Ινσταμπούλ, στο ξενοδοχείο Splendid, σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Ουαγκαντούγκου, στις 21.00, το βράδυ της Κυριακής και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως ενώ οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 28 θύματα.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση πρόκειται για Τζιχαντιστές οι οποίοι είχαν ως στόχο να “σκοτώσουν λευκούς”. Ανάμεσα στα θύματα είναι πολίτες 18 χωρών, από τους οποίους 6 ήταν Καναδοί και 4 Ουκρανοί, αλλά και ένα κορίτσι 9 χρονών. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας επιβεβαίωσε ότι ένας Τούρκος υπήκοος βρίσκεται μεταξύ των νεκρών της επίθεσης, ενώ ένας τραυματίστηκε ενώ η Γαλλία εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία με την οποία οι Γάλλοι υπήκοοι καλούνται να αποφύγουν την περιοχή.

Ήταν η δεύτερη επίθεση στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο. Η πρώτη ήταν τον Ιανουάριο του 2016 και άφησε πίσω της 130 θύματα.