Τρεις νεκροί από πυροβολισμούς σε σουπερμάρκετ στο Κολοράντο - Free Sunday
Τρεις νεκροί από πυροβολισμούς σε σουπερμάρκετ στο Κολοράντο

Τρεις νεκροί από πυροβολισμούς σε σουπερμάρκετ στο Κολοράντο

Δύο άνδρες και μια γυναίκα έχασαν τη ζωή τους σε ένα σούπερ μάρκετ Walmart σε μια πόλη Θόρντον της Πολιτείας του Κολοράντο στις ΗΠΑ

Η αστυνομία του Θόρντον, πόλης με 120,000, 16 χλμ. βορειοανατολικά του Ντένβερ, όπου ζουν περίπου 120.000 άνθρωποι, ανέφερε αρχικά μέσω Twitter ότι έχει «επιβεβαιωθεί» ο θάνατος δύο «ενηλίκων ανδρών», και ότι μια γυναίκα διακομίστηκε σε νοσοκομείο, πριν διευκρινίσει λίγη ώρα αργότερα ότι η γυναίκα αυτή υπέκυψε στα τραύματά της, χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες για τις συνθήκες υπό τις οποίες σκοτώθηκαν ή για το ποιος ευθυνόταν.

«Οι ερευνητές εξετάζουν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και παίρνουν καταθέσεις από μάρτυρες», ανέφερε η αστυνομική διεύθυνση της Θόρντον, η οποία διευκρίνισε ότι δεν έχει κάνει συλλήψεις.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της τοπικής αστυνομίας, από τις κάμερες ασφαλείας προκύπτει ότι ένας λευκός άνδρας που φορούσε μαύρο μπουφάν, μπλε μπλούζα και τζιν, άνοιξε πυρ και στη συνέχεια έφυγε με ένα κόκκινο αυτοκίνητο  προς άγνωστη κατεύθυνση.

 «Όπως μας είπαν αυτόπτες μάρτυρες, ο άνδρας απλά εμφανίστηκε και άρχισε να πυροβολεί κατά μιας ομάδας ανθρώπων» πρόσθεσε η εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας. 

Ο τηλεοπτικός σταθμός, ο 9NEWS, μετέδωσε ότι μια γυναίκα ο γιος της οποίας βρισκόταν μέσα στο σούπερ μάρκετ της είπε πως άκουσε περίπου 30 πυροβολισμούς.

Πάνω από 33.000 θάνατοι από πυροβόλα όπλα καταγράφονται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα.