Ο Κιμ στέλνει την υπό απαγόρευση αδελφή του στους Ολυμπιακούς της Νότιας Κορέας - Free Sunday
Ο Κιμ στέλνει την υπό απαγόρευση αδελφή του στους Ολυμπιακούς της Νότιας Κορέας

Ο Κιμ στέλνει την υπό απαγόρευση αδελφή του στους Ολυμπιακούς της Νότιας Κορέας

H  28χρονη αδελφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ-Ουν, Κιμ Γιο-Γιονγκ θα εκπροσωπήσει την χώρα της στην τελετή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στη Νότια Κορέα, όπως ανακοίνωσε το νοτιοκορεάτικο υπουργείο Ενοποίησης.

Η παρουσία της Γιονγκ, η οποία αποτελεί ανώτερο στέλεχος του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος, δεν αποκλείεται να προκαλέσει δυσαρέσκεια στην Ουάσινγκτον, καθώς συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο με τα πρόσωπα εναντίον των οποίων έχουν επιβληθεί κυρώσεις για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και λογοκρισία που έχει συντάξει πέρυσι το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Στην βορειοκορεατική αποστολή αναμένεται να συμμετάσχει και ο Τσόι Χούι, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Καθοδήγησης Άθλησης, στον οποίο έχει επιβληθεί απαγόρευση ταξιδιών από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η Κιμ Γιο-Γιονγκ αποτελεί αντιπρόεδρο του Τμήματος Προπαγάνδας του κόμματος, το οποίο είναι αρμόδιο για την ιδεολογική καθοδήγηση των Βορειοκορεατικών μέσων ενημέρωσης, της τέχνης και του πολιτισμού, στην οποία έχει εργαστεί στο παρελθόν και ο Τσόι.