Στους 17 οι νεκροί από την επίθεση 19χρονου σε λύκειο στη Φλόριντα - Free Sunday
Στους 17 οι νεκροί από την επίθεση 19χρονου σε λύκειο στη Φλόριντα

Στους 17 οι νεκροί από την επίθεση 19χρονου σε λύκειο στη Φλόριντα

 

Στους 17 έχουν φτάσει οι νεκροί ενω δεκάδες είναι οι τραυματίες από την επίθεση με ημιαυτόματο ντουφέκι που πραγματοποίησε ένας 17χρονος εναντίον του σχολείου από το οποίο είχε αποβληθεί, το λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας στην Πάρκλαντ, μια πόλη με περίπου 30.000 κατοίκους στη Φλόριντα.

Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν μέσα στο σχολείο, δύο μπροστά σε αυτό, ένας στον δρόμο, ενώ δύο τραυματίες υπέκυψαν στα τραύματά τους στο νοσοκομείο. Τα θύματα ήταν μαθητές και ενήλικοι, διευκρίνισε ο τοπικός σερίφης Σκοτ Ίσραελ, σύμφωνα με τον οποίο, ο δράστης είναι ο 19χρονος Νίκολας Κρουζ, ο οποίος είχε αποβληθεί από το σχολείο εξαιτίας της κακής διαγωγής του και συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα στην κοντινή κοινότητα Κοράλ Σπρινγκς,

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα καθηγητές και μαθητές ο δράστης ενεργοποίησε τον συναγερμό για φωτιά προκειμένου οι μαθητές να βγουν στους διαδρόμους και έτσι να έχει περισσότερους υποψήφιους στόχους.

Ο σερίφης ανέφερε πως ο νεαρός χρησιμοποίησε ημιαυτόματο τουφέκι εφόδου AR-15, το οποίο είναι πολύ εύκολο να αγοράσει οποιοσδήποτε σε μεγάλο μέρος των ΗΠΑ.

«Οι προσευχές και τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες του φρικτού συμβάντος στη Φλόριντα. Κανένα παιδί, καθηγητής ή κάποιος άλλος δεν θα πρέπει να αισθάνεται μη ασφαλής σε αμερικανικό σχολείο», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο πρόεδρος Τραμπ.Πρόσφατα στο συγκεκριμένο σχολείο είχε γίνει μια συνάντηση για να συζητηθεί η αντίδραση σε μια ενδεχόμενη τέτοια επίθεση, στο πλαίσιο των ασκήσεων που γίνονται με σκοπό να διδαχθούν σπουδαστές και εκπαιδευτικοί πώς να αντιδρούν όταν κάποιος ανοίγει πυρ στα τυφλά με σκοπό να προκαλέσει όσο περισσότερα θύματα μπορεί.

Οι συγκεκριμένες ασκήσεις άρχισαν μετά τη σφαγή πριν περίπου πέντε χρόνια στο Σάντι Χουκ, ένα πρωτοβάθμιο σχολείο στο Κονέτικατ όπου είχαν σκοτωθεί 20 παιδιά 6 και 7 ετών, 

Αυτή ήταν «η 291η επίθεση ενόπλου μέσα σε σχολείο από τις αρχές του 2013», τόνισε η Σάνον Γουότς, ιδρύτρια της οργάνωσης «Moms Demand Action For Gun Sense In America» («Μητέρες απαιτούν δράση για να επικρατήσει η λογική όσον αφορά την οπλοκατοχή στην Αμερική»), η οποία μάχεται για να σταματήσει η διάδοση των όπλων.

Η τραγωδία της Τετάρτης προστίθεται σε μια μακρά σειρά σφαγών που διέπραξαν οπλοφόροι στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια. Στο Λας Βέγκας, τον Οκτώβριο του 2017, 58 άνθρωποι έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες ενός και μόνο ενόπλου, ενώ το 2016, 49 άνθρωποι είχαν δολοφονηθεί μέσα σε ένα γκέι κλαμπ στο Ορλάντο.