Η Άγκυρα απειλεί με πόλεμο τον Άσσαντ - Free Sunday
Η Άγκυρα απειλεί με πόλεμο τον Άσσαντ

Η Άγκυρα απειλεί με πόλεμο τον Άσσαντ

Τη διαβεβαίωση ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στην επαρχία Αφρίν της Συρίας θα συνεχιστούν έδωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγκ, ο οποίος διέψευσε ότι οι δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης βρίσκονται έξω στο ελεγχόμενο από τις Κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), Αφρίν.

Μάλιστα ο κ.Μποζντάκ απείλησε ότι ενδεχόμενο να εισέλθουν οι δυνάμεις του Ασσαντ στο Αφρίν, θα οδηγήσει στην διαίρεση της Συρίας καθώς είπε ότι η Τουρκία θα αντιμετωπίσει τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις στην περίπτωση που εισέλθουν στο Αφρίν, όπου η Τουρκία διεξάγει από τον περασμένο μήνα στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του YPG.

«Αν και επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας μετέδωσε ότι οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος πρόκειται να εισέλθουν στο Αφρίν, η αναφορά αυτή δεν επιβεβαιώθηκε από τις επίσημες αρχές. Είναι ψευδής και δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τις δικές μας αρχές ασφαλείας δεν υπάρχει προς το παρόν ζήτημα για την αποστολή οποιασδήποτε δύναμης στην περιοχή από την συριακή διοίκηση», είπε ο κ.Μποζντάγκ.

Την ύπαρξη συμφωνίας των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), με τη Δαμασκό διέψευσε και ο εκπρόσωπος τύπου των Κούρδων Πολιτοφυλάκων της Συρίας.

«Υπάρχει μόνο η έκκληση που απευθύναμε προς τον συριακό στρατό να έρθει και να προστατεύσει τα σύνορα», είπε χαρακτηριστικά.