Στα 93 της πέθανε η Μπάρμπαρα Μπους - Free Sunday
Στα 93 της πέθανε η Μπάρμπαρα Μπους

Στα 93 της πέθανε η Μπάρμπαρα Μπους

Την τελευταία της πνοή άφησε η Μπαρμπαρα Μπους, στο σπίτι της, όπου επέλεξε να επιστρέψει διακόπτοντας τη νοσηλεία της στο νοσοκομείο, όταν η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε.

H 93χρονη Μπάρμπαρα Μπους, ήταν η μοναδική γυναίκα στις ΗΠΑ που είδε τον σύζυγό αλλά και τον γιο της να ορκίζονται πρόεδροι της χώρας της.

«Η Μπάρμπαρα Μπους απεβίωσε την Τρίτη 17η Απριλίου 2018 στα 92 της χρόνια», ανέφερε η ανακοίνωση που ανήρτησε στο Twitter ο εκπρόσωπος του συζύγου της Τζιμ ΜακΓκράθ, εκ μέρους της οικογένειας Μπους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απέτισε φόρο τιμής στην «ισχυρή αφοσίωση» της Μπους «στη πατρίδα της και στην οικογένειά της, τις οποίες υπηρέτησε απαρεγκλίτως θαυμάσια αμφότερες» και χαρακτήρισε την πρώην Πρώτη Κυρία, η Μπους «υπερασπίστρια της αμερικανικής οικογένειας».

«Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματά της ήταν η αναγνώριση του αλφαβητισμού ως μιας θεμελιώδους οικογενειακής αξίας που χρειάζεται φροντίδα και προστασία», προστέθηκε στην ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας για τον θάνατο της Μπους.

Η Μπάρμπαρα Πιρς γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1925 στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης. Όταν 19 ετών παντρεύτηκε τον Τζορτζ Μπους, ο οποίος έγινε αντιπρόεδρος των ΗΠΑ 1981-89 και πρόεδρος 89-92. Μαζί απέκτησαν έξι παιδιά, ανάμεσά τους τον Τζορτζ Ουόκερ Μπους, τον πρόεδρο των ΗΠΑ από το 2001 ως το 2009, και τον Τζεμπ Μπους, κυβερνήτη της Φλόριντας από το 1999 ως το 2007 ο οποίος προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει το χρίσμα των ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο Τζεμπ Μπους εξέφρασε την «ευγνωμοσύνη» του ιδίου και της οικογένειάς του για τα μηνύματα «αγάπης και υποστήριξης προς τη μητέρα του» τις τελευταίες ημέρες, ενώ ο αδελφός του Τζορτζ Ουόκερ Μπους εξέφρασε τη «θλίψη» του για τον θάνατο «της αγαπημένης του μητέρας», μιας γυναίκας «σαν καμία άλλη» και μιας «εξαίρετης πρώτης κυρίας», σημειώνοντας πως ήταν «τυχερός» που την είχε μητέρα.

Συλλυπητήρια μηνύματα έδωσαν επίσης στη δημοσιότητα ο Μπιλ Κλίντον, ο οποίος κέρδισε τον σύζυγο της στις εκλογές του 1992 και ο Τζίμι Κάρτερ, ο οποίος είχε χάσει στις εκλογές του 1980 απο το δίδυμο Ρέηγκαν Μπους,