O Μαδούρο επιμένει να αρνείται την ανθρωπιστική βοήθεια - Free Sunday
O Μαδούρο επιμένει να αρνείται την ανθρωπιστική βοήθεια

O Μαδούρο επιμένει να αρνείται την ανθρωπιστική βοήθεια

Σε νέα κινητοποίηση προκειμένου να εντείνει τις πιέσεις στους στρατιωτικούς και να επιτραπεί η είσοδος ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα προχωρά η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα, όπου χιλιάδες πολίτες περνούν καθημερινά τα σύνορα με την Κολομβία αναζητώντας φάρμακα και τρόφιμα.

Μέχρι στιγμής η βοήθεια που συγκεντρώθηκε από διάφορες χώρες παραμένει στα σύνορα με εντολή Μαδούρο, ωστόσο ο Γκουαϊδό χρησιμοποίησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ανακοινώσει ότι είχε γίνει κάποια παράδοση αλλά δεν ανέφερε από που προερχόταν.

Η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας έχει συντονιστεί με την προσπάθεια Δυτικών χωρών και οργανισμών να δώσουν ανθρωπιστική βοήθεια σε μια χώρα όπου ο υποσιτισμός και οι ασθένειες θερίζουν, την ώρα που η οικονομία έχει διαλυθεί.

Ο διπλωμάτης που έχει ορίσει ο Γκουαϊδό για να εκπροσωπεί τη χώρα στον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών ζήτησε βοήθεια για την εδραίωση της δημοκρατίας ενώ ο Νικολάς Μαδούρο υποστηρίζει ότι η ανθρωπιστική βοήθεια είναι μέρος της αμερικανικής στρατηγικής για να τον ανατρέψουν.

Δηλώνει ότι η εικόνα που παρουσιάζεται είναι στρεβλή και για γι' αυτό μακριά από τη συνήθη συντροφιά στρατιωτικών εμφανίστηκε σε εκδήλωση για την τουριστική προβολή της χώρας του στο Καράκας.

Η αντιπολίτευση προχωρά και σε νέα κινητοποίηση προκειμένου να εντείνει τις πιέσεις στους στρατιωτικούς και να επιτραπεί η είσοδος ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα.