Μία νεκρή στις διαδηλώσεις κατά Μαδούρο - Free Sunday
Μία νεκρή στις διαδηλώσεις κατά Μαδούρο

Μία νεκρή στις διαδηλώσεις κατά Μαδούρο

Μια γυναίκα 27 ετών έχασε τη ζωή της μετά τον τραυματισμό της από σφαίρα στο κεφάλι χθες Τετάρτη το βράδυ, σύμφωνα με μια μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία έκανε λόγο για δεκάδες τραυματίες όταν υποστηρικτές του Χουάν Γκουαϊδό συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας στο Καράκας.

Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και η Μπολιβαριανή Εθνική Φρουρά απάντησε με δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες.

Ο Χουάν Γκουαϊδό απηύθυνε εκ νέου έκκληση προς το στρατό να συνταχθεί με το πλευρό του λαού ενώ ο Νικολάς Μαδούρο διέψευσε ότι είναι έτοιμος να φύγει από τη χώρα και κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι ενορχήστρωσαν το πραξικόπημα.

«Το πραξικόπημα που επιχειρήθηκε ενορχηστρώθηκε προσωπικά από τον Λευκό Οίκο και τον Τζον Μπόλτον. Το καταγγέλλω», είπε ο Νικολάς Μαδούρο.

Η Κούβα χθες διέψευσε για μία ακόμη φορά ότι έχει αναπτύξει στρατεύματα στη Βενέζουέλα.
«Δεν μπορούμε να αποσύρουμε στρατεύματα που δεν υπάρχουν από τη Βενεζουέλα», είπε η Γιοάνα Ταβλάδα, υποδιευθύντρια του υπουργείου Εξωτερικών της Κούβας.

Μολονότι επαναλαμβάνεται ο ισχυρισμός «πως η Κούβα έχει αναπτύξει 20.000 στρατιωτικούς στη Βενεζουέλα, ότι επεμβαίνουμε στα εσωτερικά της, αυτό είναι κάτι που η κυβέρνηση των ΗΠΑ γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν είναι αλήθεια», συνέχισε η Ταβλάδα, σύμφωνα με τον κρατικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Cubadebate.