Απόπειρα δολοφονίας με άρωμα ακροδεξιάς και "νύχτας" στην Κύπρο - Free Sunday
Απόπειρα δολοφονίας με άρωμα ακροδεξιάς και "νύχτας" στην Κύπρο
https://politis.com.cy/

Απόπειρα δολοφονίας με άρωμα ακροδεξιάς και "νύχτας" στην Κύπρο

Σοβαρή χαρακτηρίζεται από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας η κατάσταση της υγείας ενός 48χρονου Κύπριου, ο οποίος νοσηλεύεται αφού υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση της σφαίρας από την πλάτη του.

Ο 48χρονος, ο οποίος στο παρελθόν είχε απασχολήσει την Κυπριακή Αστυνομία για τοποθέτηση βομβών, ήταν δημοτικός σύμβουλος του ακροδεξιού ΕΛΑΜ στον δήμο Ύψωνα και πολιτικός υπάλληλος σε στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς και πυροβολήθηκε έξω από σουβλατζίδικο του στη Λεμεσό.

Σε δηλώσεις του ο ο υπεύθυνος του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, σημείωσε ότι το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 21:30 το βράδυ.

«Έχουμε μια μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού τύπου TMax, ουσιαστικά είναι σκούτερ μεγάλο, σκούρου χρώματος, το οποίο δεν έφερε πινακίδες εγγραφής», είπε ο κ.Σωτηριάδης.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο ένας από τους δύο κουκουλοφόρους που επέβαιναν σε μεγάλου κυβισμού μοτοσυκλέτα, κατέβηκε από την μηχανή και άνοιξε πυρ εναντίον του 48χρονου, ενώ αυτός μιλούσε στο κινητό του τηλέφωνο έξω από το σουβλατζίδικο και στη συνέχεια διέφυγαν.Μάρτυρες ανέφεραν ότι ο δράστης επιχείρησε να πυροβολήσει ξανά το θύμα, ωστόσο το όπλο του έπαθε εμπλοκή και τότε εγκατέλειψε το εγχείρημα.

Η σκηνή αποκλείστηκε από την Αστυνομία, η οποία διεξάγει από χθες βράδυ έρευνες για συλλογή τεκμηρίων και μαρτυριών με την ελπίδα να οδηγήσουν στην ταυτότητα των δραστών, ενώ αναμένεται να εξεταστούν τα βίντεο από κάμερες στην περιοχή.