Νέα Ζηλανδία: 120 τετραγωνικά μέτρα δέρματος για τα θύματα του ηφαιστείου - Free Sunday
Νέα Ζηλανδία: 120 τετραγωνικά μέτρα δέρματος για τα θύματα του ηφαιστείου

Νέα Ζηλανδία: 120 τετραγωνικά μέτρα δέρματος για τα θύματα του ηφαιστείου

Συνολικά 120 τετραγωνικά μέτρα ανθρώπινου δέρματος παραγγέλθηκαν εσπευσμένα για την φροντίδα των τουριστών που υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα από την έκρηξη ηφαιστείου στο Γουάιτ Άιλαντ, ανακοίνωσαν οι Αρχές της Νέας Ζηλανδίας.

Συνολικά 47 άτομα, κυρίως Αυστραλοί τουρίστες, βρίσκονταν στον κρατήρα του ηφαιστείου όταν συνέβη απροειδοποίητα η έκρηξη που εκτίναξε τέφρα και καυτό ατμό σε ύψος 3,7 χιλιομέτρων. Οι επιβεβαιωμένοι νεκροί είναι 8, ενώ 20 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση και άλλοι με ηπιότερα τραύματα.

Την Τρίτη, τα νοσοκομεία της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσαν ότι 27 άτομα έχουν υποστεί εγκαύματα σε τουλάχιστον το 30% του σώματός τους, και αρκετοί χρειάζονται μηχανική υποστήριξη της αναπνοής λόγω αναπνευστικών εγκαυμάτων.

«Εκτιμούμε ότι θα χρειαστούμε επιπλέον 1,2 εκατομμύρια τετραγωνικά εκατοστά δέρματος για τις ανάγκες των ασθενών» δήλωσε την Τετάρτη ο Πίτερ Γουάτσον, αρχίατρος του τοπικού συμβουλίου Υγείας.

Συγκριτικά, το μέσο ανθρώπινο σώμα έχει επιφάνεια περίπου ενός τετραγωνικού μέτρου.

Τα μοσχεύματα δέρματος αναμένονται τώρα από τις ΗΠΑ και την Αυστραλία.

Το δέρμα προέρχεται από πτωματικούς δότες, συνήθως από την περιοχή της πλάτης ή το πίσω μέρος των μηρών.

Η διαδικασία αποκατάστασης των τραυμάτων αναμένεται να απαιτήσει αρκετούς μήνες για πολλούς από τους ασθενείς.

Την Πέμπτη, οι νεοζηλανδικές αρχές ανακοίνωσαν ότι προγραμματίζουν αποστολή στο Γουάιτ Άϊλαντ για την περισυλλογή κι άλλων θυμάτων, παρά τον κίνδυνο νέας έκρηξης. Κανείς από τους τουρίστες που παρέμειναν στο νησί δεν πιστεύεται ότι επέζησε.