Ο Σαλβίνι θέλει να πάει Ρώμη κερδίζοντας τις κάλπες στην αριστερή Μπολόνια - Free Sunday
Ο Σαλβίνι θέλει να πάει Ρώμη κερδίζοντας τις κάλπες στην αριστερή Μπολόνια
Η υπόψήφια περιφερειάρχης της Λέγκα, Λουτσία Μποργκοντζόνι

Ο Σαλβίνι θέλει να πάει Ρώμη κερδίζοντας τις κάλπες στην αριστερή Μπολόνια

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι Ιταλοί της Καλαβρίας και της Εμίλια Ρομάνια, για να εκλέξουν τις περιφερειακές αρχές.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις επτά το πρωί, τοπική ώρα, και θα κλείσουν στις έντεκα το βράδυ (δώδεκα ώρα Ελλάδας) και δικαίωμα ψήφου έχουν τρεισήμισι εκατομμύρια πολίτες στην Εμίλια Ρομάνια, στην κεντρική Ιταλία με πρωτεύουσα την Μπολόνια και δυο εκατομμύρια πολίτες στην Καλαβρία, συνολικά δηλαδή πάνω από το 10% του εκλογικού σώματος που ανέρχεται σε περίπου 47 εκ.

Στην Καλαβρία θεωρείται σχεδόν βέβαιη η επικράτηση των συντηρητικών ενώ στην Εμίλα Ρομάνα, το αποτέλεσμα είναι αβέβαιο.

Τη νίκη διεκδικούν ο κεντροαριστερός απερχόμενος περιφερειάρχης, Στέφανο Μπονατσίνι, και η Λουτσία Μποργκοντζόνι, υποψήφια της Λέγκα του Ματτέο Σαλβίνι.

Ο γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλα Τζινγκαρέττι, στην τελευταία του έκκληση προς τους ψηφοφόρους υπογράμμισε ότι η Λέγκα θέλει να σπείρει αποκλειστικά και μόνον τον φόβο, ενώ δεν ενδιαφέρεται για την επίλυση των ουσιαστικών προβλημάτων.

Ο Σαλβίνι, κάλεσε τους υποστηρικτές του να κινητοποιηθούν, με στόχο κερδίσουν την κατά παράδοση αριστερή περιφέρεια και προαναγγέλλει ότι αν κερδίσει στην Μπολόνια θα ζητήσει αμέσως να προκηρυχθούν πρόωρες εθνικές εκλογές, ώστε να κάνει «έξωση στον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε και στην κυβέρνηση συνεργασίας κεντροαριστεράς και Πέντε Αστέρων» .

Όμως το «Κίνημα των Πέντε Αστέρων», ο αρχηγός του οποίου Λουίτζι Ντι Μάιο, παραιτήθηκε πρόσφατα από τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών, προκαλώντας πλήγμα στην κυβέρνηση Κόντε, διαβεβαιώνουν ότι όποιο και να είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, η κυβέρνηση θα συνεχίσει την πορεία της.