To Τέξας στον πάγο - Free Sunday
To Τέξας στον πάγο

To Τέξας στον πάγο

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το κύμα ψύχους που πλήττει το Τέξας όπου καταγράφονται πολικές θερμοκρασίες και εκατομμύρια κάτοικοι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης χθες, Τρίτη, τρεις άνθρωποι έχασαν εξάλλου τη ζωή τους από ανεμοστρόβιλο ενώ στο βόρειο Μεξικό το κύμα ψύχους στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον έξι ανθρώπων, τριών από υποθερμία και ενός από δηλητηρίαση λόγω ελαττωματικής θέρμανσης.

Συνηθισμένοι στις ήπιες θερμοκρασίες, οι Τεξανοί είδαν χθες, Τρίτη,

Στην πρωτεύουσά του Τέξας, το Όστιν, το θερμόμετρο έδειξε μέχρι και -12 βαθμούς Κελσίου ενώ ο μέσος όρος χαμηλής θερμοκρασίας για τον Φεβρουάριο στην πόλη ήταν 7,2 βαθμοί Κελσίου και οι ηλεκτρικές εταιρείες προχωρούσαν από το σαββατοκύριακο σε μερικές διακοπές της ηλεκτροδότησης για να αποφευχθεί η υπερθέρμανση του συστήματος εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Poweroutage.us, περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια νοικοκυριά και εμπορικά καταστήματα δεν είχαν ηλεκτροδότηση χθες, Τρίτη, το βράδυ, καθώς εκτός από το Τέξας, σχεδόν 600.000 άνθρωποι δεν έχουν ηλεκτρικό στο Όρεγκον, τη Λουιζιάνα, το Κεντάκι και τη Δυτική Βιρτζίνια.

Στο Μισισίπι, οι κάτοικοι ανακάλυψαν ξυπνώντας τοπία καλυμμένα με χιόνι και πάγο ενώ το Σικάγο βρίσκεται κάτω από ένα παχύ στρώμα χιονιού.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο weather.com, οι ακραίες καιρικές συνθήκες προκάλεσαν τον σχηματισμό τουλάχιστον τεσσάρων ανεμοστροβίλων, ένας από τους οποίους έπληξε μέσα στη νύχτα τις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βόρεια Καρολίνα, με αποτέλεσμα τρεις νεκρούς και δέκα τραυματίες, αλλά και αγνοούμενους, που δεν αναζητούνται πλέον.

Στο Άνκορατζ της Αλάσκα η θερμοκρασία ήταν -7 βαθμοί Κελσίου.