O OHE κατέγραψε 1480 νεκρούς και 2195 τραυματίες άμαχους από την εισβολή - Free Sunday
O OHE κατέγραψε 1480 νεκρούς και 2195 τραυματίες άμαχους από την εισβολή

O OHE κατέγραψε 1480 νεκρούς και 2195 τραυματίες άμαχους από την εισβολή

Στους 1.480 ανέρχονται οι άμαχοι που έχουν χάσει την ζωή τους και σε 2.195 όσοι έχουν τραυματιστεί, αφότου άρχισε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με καταγραφή του ΟΗΕ, που παρουσιάστηκε χθες Τρίτη ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Όμως η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα πιστεύει ότι ο απολογισμός των θυμάτων μεταξύ των αμάχων είναι πολύ βαρύτερος στην πραγματικότητα, καθώς μεγάλος αριθμός θυμάτων δεν έχει ακόμη καταγραφεί.

Περίπου 400 κάτοικοι του Χοστομέλ -προαστίου της ουκρανικής πρωτεύουσας, του Κιέβου- αγνοούνται, έπειτα από 35 ημέρες ρωσικής κατοχής, δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής στρατιωτικής διοίκησης.

Αρκετοί κάτοικοι του Χοστομέλ βρέθηκαν στην Μπούτσα, άλλο προάστιο του Κιέβου, όπου ο εντοπισμός εκατοντάδων αμάχων νεκρών στην Μπούτσα προκάλεσε διεθνή κατακραυγή.

Οι φρικαλεότητες στην πόλη Μπούτσα της Ουκρανίας μπορεί να είναι απλά «η κορυφή του παγόβουνου» στον επιθετικό πόλεμο που εξαπέλυσε η Ρωσία, σύμφωνα με την προεδρία των ΗΠΑ.

«Αυτό που προβλέπαμε δυστυχώς έγινε και πιθανόν έχουμε δει μόνο την κορυφή του παγόβουνου (...). Δεν έχουμε πρόσβαση σε έκταση της χώρας όπου (οι ρώσοι στρατιωτικοί) πιθανόν διέπραξαν επίσης φρικαλεότητες», εκτίμησε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, η Τζεν Ψάκι.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ετοιμάζεται να ανακοινώσει νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας σήμερα, που θα περιλαμβάνουν ιδίως την απαγόρευση «κάθε επένδυσης» στη χώρα, είπε η κυρία Ψάκι.