Βρέθηκε και το δεύτερο «μαύρο κουτί» της Egypt Air - Free Sunday
Βρέθηκε και το δεύτερο «μαύρο κουτί» της Egypt Air

Βρέθηκε και το δεύτερο «μαύρο κουτί» της Egypt Air

Το δεύτερο κουτί, το οποίο ανακτήθηκε νωρίτερα το πρωί, περιέχει τον καταγραφέα στοιχείων πτήσης του αεροσκάφους ο οποίος θα επιτρέψει στους ερευνητές να δουν τι κατέγραφαν οι υπολογιστές του αεροσκάφους.

Μετά και την εύρεση και του δεύτερου καταγραφέα οι ερευνητές θα μπορέσουν να ρίξουν φώς στα αίτια της πτώσης του μοιραίου Airbus της EgyptAir.

Χθές Πέμτπη, εντοπίστηκε ο καταγραφέας συνομιλιών στο θάλαμο διακυβέρνησης, από το αεροπλάνο  της EgyptAir που συνετρίβη τον περασμένο μήνα στην Μεσόγειο.

Ο καταγραφέας συνομιλιών στο θάλαμο διακυβέρνησης θα επιτρέψει στους ερευνητές να ακούσουν τι  έλεγαν πιλότος και συγκυβερνήτης ο ένας στον άλλο, καθώς και τυχόν συναγερμούς. 

Οι έρευνες συνεχίζονταν με σκάφος με υποβρύχιο ρομπότ που εδώ και μέρες σαρώνει  μια περιοχή βόρεια της αιγυπτιακής ακτής. Νωρίτερα, βρέθηκαν και φωτογραφήθηκαν νέα συντρίμμια του αεροσκάφους στη θάλασσα.

Η κατασκευάστρια εταιρία του αεροσκάφους, Airbus, προηγουμένως είπε ότι η εξεύρεση των "μαύρων κουτιών " καταγραφής στοιχείων πτήσης ήταν ζωτικής σημασίας για να ανακαλύψει τι συνέβη όταν το ραντάρ έχασε τα ίχνη της πτήσης MS804, που παρέσυρε τους 66 επιβαίνοντες στο θάνατο.