Νεκρός δασοπυροσβέστης - Σε πύρινο κλοιό η Κύπρος (video) - Free Sunday
Νεκρός δασοπυροσβέστης - Σε πύρινο κλοιό η Κύπρος (video)

Νεκρός δασοπυροσβέστης - Σε πύρινο κλοιό η Κύπρος (video)

Νεκρός ανασύρθηκε δασοπυροσβέστης στην περιοχή Σολέα όταν το βυτιοφόρο στο οποίο επέβαινε μαζί με άλλους δύο δασοπυροσβέστες ανατράπηκε σε χαράδρα με αποτέλεσμα τον θάνατο του ενός και τον σοβαρό τραυματισμό των δύο άλλων.

Εν τω μεταξύ σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχει κηρυχθεί το νησί μετά τις φωτιές που ξέσπασαν στην περιοχή της Σολέας. Πολλά χωριά έχουν εκκενωθεί ενώ συνεχίζεται η μάχη των δυνάμεων πυρόσβεσης με το πύρινο μέτωπο.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Ελλάδας. Ήδη βρίσκονται στο νησί και επιχειρούν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη Καναντέρ και δυο ελικόπτερα Super Puma ενώ αναμένονται ακόμη τέσσερα αεροσκάφη να σταλούν απο Ελλάδα και Ισραήλ.

Σε αποκλειστικές δηλώσεις στο ΡΙΚ ο Έλληνας Υπουργός Προστασίας του Πολίτης Νίκος Τόσκας επεσήμανε ότι «με εντολή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα απεστάλησαν στην Κύπρο τα πλέον σύγχρονα μέσα πυρόσβεσης».

Την οδύνη του για το χαμό του δασοπυροσβέστη Ανδρέα Σοφοκλέους εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης. Νωρίτερα ο Ελληνοκύπριος Πρόεδρος μέσω του λογαριασμού του στο twitter ευχαρίστησε τους πρωθυπουργούς Ισραήλ και Ελλάδας για την άμεση αποστολή βοήθειας.

anastasiadesCY