Εφικτή σύντομη δίκαιη λύση στην Κύπρο εντός της ΕΕ βλέπει ο Αναστασιάδης - Free Sunday
Εφικτή σύντομη δίκαιη λύση στην Κύπρο εντός της ΕΕ βλέπει ο Αναστασιάδης

Εφικτή σύντομη δίκαιη λύση στην Κύπρο εντός της ΕΕ βλέπει ο Αναστασιάδης

Την διαβεβαίωση ότι θα αναλώσει «κάθε ικμάδα των δυνάμεών του ώστε να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατόν ο στόχος»  της εξεύρεσης μιας συμφωνημένης, δίκαιης λύσης στο Κυπριακό η οποία θα αποκαθιστά την ενότητα της πατρίδας μας, των  θεσμών και του λαού της, που θα σέβεται πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματα και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, μιας πατρίδας της ευημερίας και της προκοπής εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δίνει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε δήλωση του με αφορμή την επέτειο του πραξικοπήματος για την ανατροπή της κυβέρνησης του προέδρου Μακαρίου, τις συνέπειες της οποίας 42 χρόνια μετά εξακολουθεί να υφίσταται η Κύπρος.

«Σήμερα τιμούμε όσους έδωσαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τη δημοκρατία, τη νομιμότητα και την ελευθερία. Ως ελάχιστη τιμή στη μνήμη τους θεωρώ ότι θα πρέπει να εντατικοποιηθεί ο αγώνας μας για απαλλαγή από την κατοχή, τα τουρκικά στρατεύματα», λέει ο πρόεδρος της Κύπρου.

«Οφείλουμε όλοι, λαός και ηγεσία να συστρατευτούμε ενωμένοι, με σεβασμό στην ιστορική μνήμη για να καταφέρουμε να απαλλαγούμε από το άγος της κατοχής», αναφέρει ο κ.Αναστασιάδης