Νέα διακοπή στην εκκένωση του Ανατολικού Χαλεπίου - Free Sunday
Νέα διακοπή στην εκκένωση του Ανατολικού Χαλεπίου

Νέα διακοπή στην εκκένωση του Ανατολικού Χαλεπίου

Εντολή να εγκαταλείψουν την περιοχή του ανατολικού Χαλεπίου έλαβαν σήμερα οι υπηρεσίες βοήθειας που έχουν την ευθύνη για την απομάκρυνση τραυματιών και αμάχων από εκεί.

Παρεμβαίνοντας  από το δυτικό Χαλέπι, σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη, εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στη Συρία, Ελίζαμπεθ Χοφ,  δήλωσε σήμερα ότι δεν δόθηκαν εξηγήσεις αλλά σύμφωνα με ιστοσελίδα που διαχειρίζεται η λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ, η εκκένωση ανεστάλη διότι δεν απομακρύνθηκαν οι τραυματίες από δύο σιιτικά χωριά που πολιορκούνται από τους αντάρτες στην Ιντλίμπ.

«Υποθέτω ότι το μήνυμα να ανασταλεί η επιχείρηση ήρθε από τους Ρώσους που επιτηρούν την περιοχή», είπε διευκρινίζοντας ότι κανένας από την εννεαμελή ομάδα της στο ανατολικό Χαλέπι δεν είχε καμία επαφή με τις συριακές αρχές στο κέντρο διέλευσης Ραμούσεχ.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του ΠΟΥ, εως τις 7 το πρωί, είχαν φθάσει σε οκτώ "υπερπλήρη" νοσοκομεία στο ελεγχόμενο από την κυβέρνηση δυτικό Χαλέπι, στην Ιντλίμπ και στην Τουρκία, 194 τραυματίες.