Η χειρότερη χρονιά για τη μουσική - «Έφυγε» και ο George Michael - Free Sunday
Η χειρότερη χρονιά για τη μουσική - «Έφυγε» και ο George Michael

Η χειρότερη χρονιά για τη μουσική - «Έφυγε» και ο George Michael

Όπως έγινε γνωστό λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ώρα Ελλάδας, σε ηλικία 53 ετών έφυγε από τη ζωή ο George Michael. Την ανακοίνωση του θανάτου του γνωστού και πολύ επιτυχημένου μουσικού της ποπ έκανε εκπρόσωπός του, ο οποίος συμπλήρωσε ότι ο Michael πέθανε ήρεμα στο σπίτι του.

Η αστυνομία διαβεβαίωσε ότι ο τραγουδιστής δεν έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας, ενώ από τον κύκλο του έγινε γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια ο George Michael είχε προβλήματα υγείας.

Ο George Michael, κατά κόσμον Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου, γεννήθηκε στο βόρειο Λονδίνο, και ήταν γιος Κύπριου μετανάστη. Ο George Michael έγινε γνωστός στη δεκαετία του '80 ως μέλος του ποπ ντούο Wham!, με τους οποίους έκανε τεράστιες επιτυχίες. Το έτερο μέλος των Wham! ήταν ο Andrew Ridgeley.

To 1987 άρχισε τη σόλο καριέρα του, με ένα ντουέτο με την Aretha Franklin, και την εκτόξευσε με τεράστιες επιτυχίες, όπως το Faith και το I want your sex. Η επιτυχημένη πορεία του συνεχίστηκε και στη δεκαετία του '90 καθώς και στην αρχή της πρώτης δεακετίας του 21ου αιώνα.

Το 2011 ο George Michael  υποχρεώθηκε να αναβάλλει σειρά συναυλιών του, όταν νοσηλεύτηκε για πνευμονία. Μάλιστα, αργότερα έγινε γνωστό ότι υποβλήθηκε σε τραχειοτομή, ενώ με το τέλος της νοσηλείας του ο ίδιος παραδέχθηκε ότι γλύτωσε «παρά τρίχα».

Ο εκπρόσωπός του τόνισε ότι «η οικογένεια του εκλιπόντος ζητά σεβασμό στην ιδιωτικότητά της σε αυτή τη δύσκολη και φορτισμένη στιγμή», προσθέτοντας ότι προς το παρόν δεν θα υπάρξουν άλλες ανακοινώσεις.