Βρήκαν ζωντανοί κάτω από την χιονοστιβάδα! (VIDEO) - Free Sunday
Βρήκαν ζωντανοί κάτω από την χιονοστιβάδα! (VIDEO)

Βρήκαν ζωντανοί κάτω από την χιονοστιβάδα! (VIDEO)

Ζωντανοί βγήκαν οκτώ άνθρωποι που είχαν εγκλωβιστεί στο ξενοδοχείο που θάφτηκε κάτω από μια χιονοστιβάδα στο βουνό Γκραν Σέσσο της Ιταλίας, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Οι οκτώ επιζώντες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο της πυροσβεστικής σε νοσοκομείο της Πεσκάρα όπου το ιατρικό προσωπικό τους προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα, πάντως, με τις πρώτες πληροφορίες η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται καλή.

Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, βρέθηκαν σε σοφίτα της κουζίνας του ξενοδοχείου όπου κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες ανάβοντας φωτιά.

Ο καπνός από τη φωτιά, μάλιστα, ήταν εκείνος που οδήγησε τους διασώστες στο σημείο που είχαν βρει καταφύγιο οι επιζώντες, ανάμεσα στους οποίους η μαμά με την κόρη της.

Ο πρώτος διασώστης που έφτασε στο σημείο δήλωσε: «Μόλις μας είδαν ήταν ευτυχισμένοι και δεν κατάφερναν να μιλήσουν. Από το βλέμμα τους κατάλαβα ότι ήταν συγκλονισμένοι που μας είδαν. Τους βρήκαμε στο χώρο της κουζίνας». 

Η εφημερίδα La Repubblica αναφέρει πως εντοπίστηκαν ζωντανοί οκτώ άνθρωποι σε έναν χώρο του Ριγκοπιάνο, όμως οι διασώστες δεν έχουν κατορθώσει να τους βγάλουν προς το παρόν. Για το σκοπό αυτό καταφθάνουν ενισχύσεις από την Πεσκάρα, με ελικόπτερα που φέρουν ειδικό εξοπλισμό και γιατρούς.

Οι προσπάθειες, όπως ειχαν καταγραφεί νωρίτερα στον τύπο

Οι οκτώ άνθρωποι βρίσκονταν σε σοφίτα του κτιρίου και είχαν ακουστική αλλά όχι οπτική επαφή με τους διασώστες,

«Έχουμε μιλήσει πολλές φορές μαζί τους», είχε πει ο επικεφαλής στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων. Βρίσκονται σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν εδώ και τουλάχιστον 43 ώρες, από τις 5 το απόγευμα (6 ώρα Ελλάδος) της Τετάρτης, όταν το ξενοδοχείο καλύφθηκε από το χιόνι!

Σύμφωνα με ανταποκριτή ιταλικού δικτύου ανάμεσα στους επιζώντες βρίσκονται και δύο παιδιά. Ανάμεσα αυτά, όπως είπε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Φιλπίο Μπούμπικο είναι ένα κορίτσι, που πιθανώς είναι η εξάχρονη Λουντοβίκα, κόρη του 38χρονου άνδρα που σήμανε το συναγερμό μόλις η χιονοστιβάδα καταπλάκωσε το ξενοδοχείο.

Την ώρα της χιονοστιβάδας μέσα στο ξενοδοχείο βρίσκονταν περίπου 35 άτομα, με τον αριθμό να μην έχει αποσαφηνιστεί ή επιβεβαιωθεί επισήμως από τις αρχές. Από τους ανθρώπους αυτούς, τέσσερις έχουν εντοπιστεί νεκροί. Σώοι μέχρι στιγμής είχαν βρεθεί μόνο δύο άντρες, οι οποίοι την ώρα που η χιονοστιβάδα γκρέμισε το ξενοδοχείο βρίσκονταν εκτός του κτηρίου.

Όλοι οι πελάτες του ξενοδοχείου, που υπολογίζεται πως ήταν 20 ή 22 άτομα (κάποιες πληροφορίες μιλούν και για 24) είχαν μαζέψει τα πράγματά τους και είχαν ετοιμαστεί να αποχωρήσουν, γι' αυτό και βρίσκονταν στο λόμπι του ξενοδοχείου. Περίμεναν όλοι μαζί να φτάσουν εκχιονιστικά και να ανοίξουν τον δρόμο προς το θέρετρο που είχε αποκλειστεί, ώστε να μπορέσουν να φύγουν, καθώς είχαν τρομάξει από τους ισχυρούς σεισμούς που χτύπησαν την κεντρική Ιταλία την Τετάρτη το πρωί.

Εν τω μεταξύ, όπως σημειώνουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, σήμερα η θερμοκρασία έχει ανέβει στην περιοχή, με αποτέλεσμα ο κίνδυνος νέας χιονοστιβάδας να είναι πολύ μεγάλος. Οι αρχές επιχειρούν να λάβουν όλα τα μέτρα ώστε να συνεχιστούν οι έρευνες για τους ακόμα περίπου 20 αγνοούμενους.

Νωρίτερα, η ιταλική πυροσβεστική έδωσε στην δημοσιότητα διάγραμμα, όπου πάνω σε πραγματικές φωτογραφίες φαίνεται πώς κινήθηκε η χιονοστιβάδα, πού βρισκόταν το ξενοδοχείο (4), οι εξωτερικοί του χώροι (3), η είσοδος του χώρου (1) και κάποια δέντρα στην αυλή (2) αλλά και πώς κατέληξαν τα σημεία αυτά μετά την καταστροφική εισβολή του χιονιού.