Αυτή είναι η πιο δημοφιλής τσάντα στα e-shops - Free Sunday
Αυτή είναι η πιο δημοφιλής τσάντα στα e-shops

Αυτή είναι η πιο δημοφιλής τσάντα στα e-shops

Άλλοι επενδύουν σε ακίνητα, άλλοι σε μετοχές. Το blue chip των επενδύσεων, όμως, είναι οι γυναικείες επώνυμες τσάντες, που φαίνεται πως δεν χάνουν την αξία τους και γίνονται συλλεκτικές.

Αυτές είναι οι πέντε πιο εμβληματικές τσάντες όλων των εποχών –με το αζημίωτο φυσικά. Ανάμεσα τους και η πιο δημοφιλής. Μάθε ποια είναι.

Birkin, Hermes, 7.000Ε (τιμή εκκίνησης)

Είναι δερμάτινες, χειροποίητες και έχουν πάρει το όνομά τους από την ηθοποιό και τραγουδίστρια Jane Birkin. Η  τιμή της τσάντας έχει αυξηθεί κατά 500% τα τελευταία 35 χρόνια, αφού αυτό το statement κομμάτι δε μπορεί να το αποκτήσει εύκολα μια γυναίκα (η τιμή της ξεκινά από 7.000 ευρώ).

1 min

H JLo με Birkin Bag

Mansur Gavriel, Bucket, 350Ε

Ήταν το 2012 που το σχεδιαστικό δίδυμο Rachel Mansur και Floriana Gavriel, ίδρυσαν το label τους Mansur Gavriel. To δίδυμο τότε ακόμη δεν γνώριζε ότι θα δημιουργήσει μια από τις πιο διάσημες τσάντες του κόσμου. Ο λόγος για την -signature πλέον- bucket τσάντα του brand, της οποίας το κλασικό και λιτό σχέδιο, κέρδισε τις απανταχού fashionistas που την λάτρεψαν.

2 min

H Alessadra Abrosio με Bucket Bag

Louis Vuitton, Neverfull, 590Ε

 Παρόλο που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2007 , η Louis Vuitton Neverfull Tote , σε όλες τις ατέλειωτες επαναλήψεις της  που έχουν λανσαριστεί από τότε , έχει γίνει ένα από  τα πιο επιτυχημένα Vuitton σχέδια όλων των εποχών και ανήκει στη λίστα με τις πιο επιτυχημένες τσάντες παγκοσμίως. Η Neverfull έρχεται πάντα, σε όλες τις τις version, σε ανθεκτικό καμβά Monogram από Epi δέρμα και  δίνει έμφαση στην υψηλή ποιότητα των υλικών. Το μέγεθος και το χρώμα που είναι διαθέσιμες σήμερα διαφέρουν ανάλογα με την έκδοση της τσάντας. Τα πιο γνωστά μεγέθη της Neverfull είναι τα: PM , MM και GM  και οι τιμές της αλλάζουν.

3 min

H Hillary Duff με Neverfull bag

Gucci, Jackie, 825Ε

Έκανε την εμφάνιση της τη δεκαετία του ’70 και αρχικά λανσαρίστηκε ως «Constance». Τελικά ονομάστηκε Jackie O (ή Bouvier, όπως ήταν το βαφτιστικό της Jackie Kennedy) και έκανε όνομα ως σκέτο Jackie προφανώς προς τιμήν της πρώτης κυρίας της Αμερικής και συζύγου του J.F.Kennedy και μετέπειτα συζύγου του Αριστοτέλη Ωνάση καθώς αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι της γκαρνταρόμπας της.  Είναι μία από τις κορυφαίες επιλογές για όλες τις γυναίκες εδώ και μισό αιώνα, ένα πραγματικά κλασικό αντικείμενο μόδας. Απλή και συνάμα ξεχωριστή και αναγνωρίσιμη και ιδιαίτερη η Bouvier έχει φιγουράρει στους ώμους διάσημων (και μη) γυναικών και είναι μία από τις πρώτες hobo bags. Η αξία της είναι αναλλοίωτη στα χρόνια που κυκλοφορεί και παρά τις αλλαγές που έχει υποστεί στον σχεδιασμό της μέσα στα χρόνια παραμένει ένα κομμάτι με αέρα από το παρελθόν και λειτουργικότητα που ταιριάζει απόλυτα στο παρόν.

4 min

Η Jackie Kennedy με…Jackie bag

Και η νικήτρια είναι…

Chanel, Timeless, 1180Ε

Το κλασικό είναι πάντα στη μόδα. Η Timeless της Chanel είναι η τσάντα που πωλείται περισσότερο στο e-shop Vestiaire Collective's από την ίδρυσή του το 2009. Κομψή, σε μαύρο βελούδο, είναι η μόνη τσάντα που η τιμή της αυξάνεται κάθε χρόνο. Όπως υποδηλώνει και το όνομά της, αντέχει στη δοκιμασία του χρόνου λόγω του κλασικού στιλ, αφού φοριέται κάθε εποχή. Η Timeless της Chanel είναι ένα ισχυρό statement μόδας και τελικά άποψης από τότε που την λάνσαρε ο Karl Lagerfeld τη δεκαετία του ’80 για τον διάσημο οίκο.

5 min

H Isabelle Huppert με Timeless