Μπήκαμε στον αστερισμό του Κριού - Free Sunday
Μπήκαμε στον αστερισμό του Κριού

Μπήκαμε στον αστερισμό του Κριού

Με κυβερνήτη του τον Άρη, το θεό του πολέμου, τα Κριάρια είναι μαχητικά, θαρραλέα και και παρορμητικά και θερμόαιμα.

Ο Κριός ανήκει στα ζώδια της φωτιάς και πραγματικά όλα τα χαρακτηριστικό του είναι θερμά. Τα ηγετικά του  χαρακτηριστικά είναι ξεκάθαρα σε όλες τις κινήσεις τους, ειδικά στις γυναίκες, όπως π.χ στην ηθοποιό Άσλεϊ Τζαντ, η πρώτη που μίλησε για τον παραγωγό Χάρβεϊ Γουάνιστιν και τις ανήθικες προτάσεις του.

Σε κάθε περίπτωση, άντρες και γυναίκες, προβάλλουν έντονα την προσωπικότητά τους στους άλλους κι έχουν την ικανότητα να ηγούνται, όπως ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, o αμερικανός πρόεδρος Τόμας Τζέφρενσον αλλά και ο Αδόλφος Χίτλερ. Η ζωή τους συνήθως είναι περιπετειώδης, όπως του Βίνσεντ Βαν Γκογκ, του Γρηγόρρη Λαμπράκη και του Μάρλον Μπράντο.

Οι Κριοί επιδιώκουν να είναι στο κέντρο της προσοχής και συνήθως τα καταφέρνουν, αφού είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση. Έτσι, συχνά ασχολούνται με τις τέχνες και το θέαμα. Πολλοί διάσημοι ηθοποιοί είναι Κριοί. Έχουμε και λέμε: Άντζελα Γκερέκου, Εβελίνα Παπούλια, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Έλεν Μπάρκιν, Ρόμπιν Ράϊτ-Πεν, Σάρα-Τζέσικα Πάρκερ, Σάνεν Ντόχερτι, Τζένι Γκαρθ, Κέϊτ Χάντσον. Το ίδιο, ωστόσο, ισχύει και για τους άντρες: Χάρης Ρώμας, Αλέκος Αλεξανδράκης, Στηβ Μακ Κουήν,Άντονι Πέρκινς,Κρίστοφερ Ουόκεν, Γκάρι Όλντμαν, Ντένις Κουέϊντ, Έντι Μέρφι, Άντι Γκαρσία, Ράσελ Κρόου, Άλεκ Μπόλντουιν, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Μάθιου Μοντίν.

Ωστόσο, δεν είναι από αυτούς που, ενώ τα επιζητούν, θαμπώνονται εύκολα από τα φώτα. Ίσα ίσα το ψάχνουν πολύ και καταλήγουν σε πιο ουσιαστικές δραστηριότητες όπως ο Τσάρλι Τσάπλιν και ο Ουόρεν Μπίτι που πέρασαν γρήγορα και πίσω από τις κάμερες για να γίνουν ριζοσπαστικοί σκηνοθέτες. Άλλοι γνωστοί σκηνοθέτες που ανήκουν στο ζώδιο του Κριού; Ο Κουεντίν Ταραντίνο και ο Φράνσις Φορντ Κόπολα.

Ο Κριός είναι άνθρωπος της δράσης. Αν του έρθει μια επιχειρηματική ιδέα, θα ξεκινήσει αμέσως την υλοποίησή της, όπως ο Χιου Χέφβνερ, ο Mr Playboy, που ξεκίνησε το θρυλικό περιοδικό με μερικές εκατοντάδες δολάρια ή η Βικτώρια Μπέκαμ που από ποπ σταρ έχει γίνει μια από τις πιο επιτυχημένες σχεδιάστριες μόδας.

Έτοιμος να αρπάξει κάθε ευκαιρία και να ακολουθήσει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του ο Κριός είναι καλός στα λόγια αλλά και στις λέξεις όπως ο Διονύσιος Σολωμός, ο Γιώργος Σεφέρης και ο Άγγελος Σικιελιανός και ο Ρόμπερτ Φροστ.

Ωστόσο, αν η επιτυχία δεν είναι άμεση, χάνει το ενδιαφέρον του κι εγκαταλείπει εύκολα. Άλλωστε, είναι γνωστή η τάση του να μην ολοκληρώνει τις εργασίες του. Αυτό οφείλεται στο ότι δεν έχει υπομονή και βαριέται εύκολα. Αν κάτι σταματήσει να τον ενθουσιάζει, το εγκαταλείπει και ψάχνει για κάτι άλλο, που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον του.  Τους αρέσει, όμως, η δράση και αν ασχοληθούν με τα σπορ ξεχωρίζουν, όπως ο Ροναλντίνιο και η Μαρία Σαράποβα.

Τους ενδιαφέρει πολύ η εμφάνιση τους και συνήθως είναι καλοφτιαγμένοι όπως η Ειρήνη Σκλήβα, η Νίκη Κάρτσωνα, η Κίρα Νάιτλι, η Τζένιφερ Γκάρνερ και η Έμα Γουόστον.