Υπάρχει ονειροκρίτης για τα σεξουαλικά όνειρα; - Free Sunday
Υπάρχει ονειροκρίτης για τα σεξουαλικά όνειρα;

Υπάρχει ονειροκρίτης για τα σεξουαλικά όνειρα;

Μύχιες σκέψεις, υγρές επισκέψεις, περιπτύξεις στα όρια του χυδαίου, όργια, αιμομυξίες, το ονειρικό μας ασυνείδητο οργιάζει όταν εμείς κοιμόμαστε. 

Θέλουν τα ροζ όνειρα μας κάτι να μας πουν ή στην σκηνοθεσία του ύπνου δεν χωράνε ερμηνείες;

Σύμφωνα με τον Freud και το βιβλίο του «The Interpretation of Dreams» (1900), η μετάφραση των ονείρων μας έχει άμεσους σεξουαλικούς συμβολισμούς, π.χ. τα απότομα κεκλιμένα επίπεδα, οι σκάλες και το ανεβοκατέβασμά τους, είναι όλα αναπαραστάσεις της σεξουαλικής πράξης. 

Και αν σήμερα η συγκεκριμένη εξήγηση θεωρείται υπερβολική, η πραγματικότητα παραμένει πως τα όνειρα σεξουαλικού περιεχομένου καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος των ονείρων μας. Επιπλέον μπορούν να μας διδάξουν πολλά για την σεξουαλικότητα, τους φόβους και τις (καταπιεσμένες) επιθυμίες μας. 

Στα όνειρα η φαντασία μας δεν γνωρίζει ταμπού, απαγορευτικά ή ηθικές αναστολές. Όλα επιτρέπονται και όλα γίνονται. Δημιουργούμε εικόνες που ενδεχομένως έχουν να κάνουν με καταπιεσμένες σεξουαλικές επιθυμίες, αισθήματα ενοχής ή φόβους για το σεξ. Είναι όμως φαντασιώσεις ή σπαζοκεφαλιές του μυαλού μας σε κατάσταση ύπνου που κάτι άλλο θέλουν να πουν; 

Καταρχήν, τα ερωτικά μας όνειρα, όσο περίεργα ή ανάρμοστα κι αν μας φαίνονται, είναι άκρως φυσιολογικά, σύμφωνα με τους ψυχολόγους, για αυτό και στην πλειοψηφία τους είναι ευχάριστα, διεγερτικά και ικανοποιητικά. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια εκτόνωση του μυαλού μας, άμεσα συναρτώμενη από τις καταστάσεις που ζούμε όσο είμαστε ξύπνιοι, άγχος, στρες, έρωτας. 

Σύμφωνα με την Pam Spurr, Βρετανίδα ψυχολόγο με ειδίκευση σε θέματα σχέσεων, τα όνειρα που περιλαμβάνουν σεξ μπορεί και να μην έχουν καμία σχέση με αυτό. Να θέλουν, δηλ. κάτι άλλο να μας πουν. Επί παραδείγματι μία κοινή εκδοχή σεξουαλικού ονείρου περιλαμβάνει περιπτύξεις με ένα άτομο του οποίου το πρόσωπο αδυνατούμε να δούμε. Το θολό πρόσωπο ή εντελώς άγνωστο σε μια πιθανή και ίσως απλουστευτική  απάντηση σε αυτό είναι ότι επιθυμούμε σεξ χωρίς περαιτέρω περιπλοκές, στην πιο ζωώδη μορφή του. 

Μία ακόμα εξήγηση που προέρχεται από τον Carl Jung λέει ότι ότι ένας εραστής χωρίς πρόσωπο, είμαστε στην πραγματικότητα εμείς οι ίδιοι. 

Μια ακόμη κοινή εκδοχή σεξουαλικού ονείρου αφορά την πρώην. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχετε «ξεκολλήσει» ακόμα. Οι ψυχολόγοι λένε ότι αν βρίσκεστε ήδη σε μία νέα σχέση, το όνειρό αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θέλετε να κλείσετε οριστικά τον προηγούμενο κύκλο.

Η αδυναμία ολοκλήρωσης κατά την διάρκεια του (ονειρικού) σεξ μοιάζει πολύ με όνειρο κατά το οποίο είμαστε παράλυτοι ή αδυνατούμε να κουνήσουμε κάποιο μέλος του σώματός μας και έχει άμεση συνάρτηση με το επαγγελματικό άγχος ή και φόβο να εμπιστευτούμε τον πραγματικό μας σύντροφο, να του ανοιχτούμε και να δεθούμε ουσιαστικά μαζί του. 

Από την άλλη το σεξ σε δημόσιο χώρο ή με την παρουσία τρίτων, ερμηνεύεται ως πίεση από τα πιο κοντινά μας πρόσωπα προκειμένου να είμαστε «ευπρεπείς». Ειδικά η παρουσία συγγενικών προσώπων στα όνειρά μας υποδεικνύει έναν υποσυνείδητο συνδετικό κρίκο ανάμεσα στις παροντικές μας σεξουαλικές πεποιθήσεις και αυτές που διδαχθήκαμε όταν ήμασταν παιδιά. 
Στην πραγματικότητα επαναστατούμε στον ύπνο μας. 

Μία άλλη, αντίθετη, μετάφραση που υπάρχει για αυτό το όνειρο είναι ότι ίσως υποσυνείδητα προσπαθούμε να γίνουμε κάτι που δεν είμαστε: Με τα ρούχα που φοράμε κατά την διάρκεια του δημόσιου σεξ να λειτουργούν μεταφορικά ως το δημόσιο πρόσωπό μας, η απώλειά τους μπορεί να δείχνει κάποιον κρυφό φόβο. 

Το σεξ με κάποιον διάσημο, είναι επίσης συχνό όνειρο. Η ψυχολόγος- Carol L. Cummings υποστηρίζει ότι παρόλο που η ερωτική επαφή με κάποιον star στο όνειρό μας μπορεί να φαίνεται ρομαντική (κι όχι ψωνίστικη), στην πραγματικότητα αυτό το όνειρο δεν έχει σεξουαλικές προεκτάσεις. Ίσως αυτός ο σταρ να αντιπροσωπεύει κάτι που θαυμάζουμε ή εποφθαλμιούμε για εμάς τους ίδιους ή που θα θέλαμε να έχει ο πραγματικός μας σύντροφος, π.χ. εξαιρετική εμφάνιση, δυναμισμό, sex appeal. Σε κάθε περίπτωση, αν η Μέγκαν Φοξ σας επισκευτεί κάποιο βράδυ στον ύπνο σας μη το αναλύσετε απολαύστε το.