4 food bloggers που ακολουθούμε στο Instagram αποκαλύπτουν χριστουγεννιάτικα μαγειρικά μυστικά - Free Sunday
4 food bloggers που ακολουθούμε στο Instagram αποκαλύπτουν χριστουγεννιάτικα μαγειρικά μυστικά

4 food bloggers που ακολουθούμε στο Instagram αποκαλύπτουν χριστουγεννιάτικα μαγειρικά μυστικά

Οh my deer

Το «Οh my deer» δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2013 και από τότε τρεις αδερφές από τον Βόλο (η Χριστίνα, η Ευγενία και η Σοφία) μοιράζονται μαζί μας αγαπημένες συνταγές.

http://www.ohmydeerblog.com/

https://www.instagram.com/ohmydeerblog/

«Τα Χριστούγεννα μυρίζουν πορτοκάλι. Τα πορτοκάλια, πέρα από τα οφέλη που έχουν για την υγεία μας, είναι ένα προϊόν που μπορεί να αξιοποιηθεί κατά την περίοδο των Χριστουγέννων με πολλούς τρόπους. Σε όλα τα γλυκά ο χυμός τους, καθώς και το ξύσμα, προσδίδουν ιδιαίτερη γεύση, υγρασία και άρωμα. Κέικ, γιορτινή πορτοκαλόπιτα, μελομακάρονα, αλλά και διάφορα γιορτινά ποτά, μεταμορφώνονται με την προσθήκη πορτοκαλιού. Σε όλα τα γεμιστά κρεατικά που συνηθίζουμε να κάνουμε τις γιορτές το πορτοκάλι είναι απαραίτητο. Δίνει απίστευτο άρωμα σε συνδυασμό με τη μουστάρδα και το μέλι. Ας μην ξεχάσουμε όμως και τη λατρεμένη για εμάς συνήθεια των Χριστουγέννων. Κάπου στις αρχές Δεκεμβρίου μαζευόμαστε στο σπίτι, κόβουμε τα πορτοκάλια σε λεπτές φέτες και τα ψήνουμε για 1-2 ώρες στον φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να στεγνώσουν. Αυτές οι φέτες χρησιμεύουν ως διακοσμητικά για το σπίτι ή το χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά και ως μια πολύ όμορφη λεπτομέρεια στις συσκευασίες των δώρων. Όλα μυρίζουν τόσο γιορτινά και πορτοκαλένια!»

Οh my deer min

Meli and Cinnamon

H Μαρία Παπούλια μένει στη Ζυρίχη. Από κει διατηρεί το αγγλόφωνο blog της με δεκάδες συνταγές, αλλά και τις ταξιδιωτικές εμπειρίες της.

https://meliandcinnamon.blogspot.com/

https://www.instagram.com/meliandcinnamon

«Οι κουραμπιέδες είναι ένα γλυκό που δεν μπορεί να λείπει από το γιορτινό τραπέζι. Μικροί και μεγάλοι λαχταρούν έναν βουτυράτο κουραμπιέ με μπόλικη ζάχαρη άχνη στην κορυφή. Υπάρχουν πολλά μυστικά για το πώς μπορούμε να έχουμε αφράτους κουραμπιέδες, αλλά λίγα για τη γεύση τους. Ένα μυστικό που έβαλα σε εφαρμογή πέρυσι τα Χριστούγεννα και σκοπεύω να χρησιμοποιήσω και φέτος είναι να ραντίσω τους κουραμπιέδες με λικέρ μαστίχας. Ο τρόπος για να πετύχει; Αρχικά, αραιώστε 4 κουταλιές λικέρ μαστίχας σε 4 κουταλιές νερό σε ένα μπολ. Στη συνέχεια, αφού ψηθούν οι κουραμπιέδες και κρυώσουν καλά, ραντίστε τους με μερικές σταγόνες από το μείγμα που φτιάξατε. Ιδανικά μπορείτε να βάλετε το μείγμα σε ένα μικρό μπουκαλάκι με αντλία σπρέι και να στάξετε πολύ μικρή ποσότητα πάνω στους κουραμπιέδες. Μια έξυπνη και απλή ιδέα που θα ενθουσιάσει εσάς και τους καλεσμένους σας. Καλά ψησίματα και καλές γιορτές!»

Honey and Cinnamon min

Lets treat ourselves

Τα υλικά και οι γεύσεις μπερδεύονται φλερτάροντας με τον φακό στον διαδικτυακό τόπο της Ευγενίας Τρούσα.

https://www.handmadelittletreats.gr/

https://www.instagram.com/letstreatourselves.gr/

«Τα Χριστούγεννα κάθε σπιτικό φοράει τα γιορτινά του, με την οικογένεια να μαζεύεται γύρω από το γιορτινό τραπέζι και την κουζίνα να μυρίζει κανέλα και μπαχαρικά. Γι’ αυτό το εορταστικό τραπέζι μού ζητήθηκε να επιλέξω ένα αγαπημένο μου υλικό και να εξηγήσω πώς θα μπορούσαμε να το αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Εκείνο που θα σας προτείνω είναι να προσθέσετε στα πιάτα σας αποξηραμένα φρούτα, σταφίδες, δαμάσκηνα, χουρμάδες, βερίκοκα, σύκα και κράνμπερις, τα οποία σε συνδυασμό με διάφορα μπαχαρικά μπορούν να απογειώσουν γευστικά τις συνταγές σας, τόσο τις αλμυρές όσο και τις γλυκές. Τολμήστε, λοιπόν, να εμπλουτίσετε τις σαλάτες σας με σταφίδες, σύκα ή κράνμπερις. Συνοδεύστε το κυρίως γεύμα με ένα αρωματικό πιλάφι προσθέτοντας αποξηραμένα βερίκοκα, σταφίδα κορινθιακή ή ακόμη και χουρμάδες. Γεμίστε τη γαλοπούλα σας με δαμάσκηνα, σταφίδες και βερίκοκα. Μεταμορφώστε ένα απλό κέικ σε εορταστικό προσθέτοντας διάφορα αποξηραμένα φρούτα και μπαχαρικά, όπως κανέλα, τζίντζερ και μοσχοκάρυδο. Όσο για το μυστικό μου; Αν θέλετε να “ζωντανέψουν” τα αποξηραμένα φρούτα, προτού τα προσθέσετε στο κέικ σας, μουλιάστε τα για 10-15 λεπτά σε ζεστό νερό. Στη συνέχεια, στραγγίστε τα καλά, πασπαλίστε τα με αλεύρι και προσθέστε τα στη ζύμη του κέικ».

lets treat ourselves min

The veggie sisters

Δύο αδερφές από την Πάτρα, η Λένια και η Δήμητρα Πάτση, παθιασμένες με τη μαγειρική, τη φύση και τα ζώα, αποδεικνύουν ότι το υγιεινό μπορεί να είναι και πάρα πολύ νόστιμο.

http://theveggiesisters.gr/

https://www.instagram.com/theveggiesisters/

«Έρχονται τα Χριστούγεννα και οι κουζίνες θα πάρουν φωτιά! Το μαγικό υλικό που απογειώνει τα πιάτα μου είναι η διατροφική μαγιά, ένα θαυματουργό υλικό που λατρεύουν οι vegan, αλλά και όσοι δεν τρώνε γαλακτοκομικά, ένας εύκολος τρόπος να νοστιμίσουν τα πάντα. Πρόκειται για προϊόν φυσικής ζύμωσης, το οποίο ουδεμία σχέση έχει με τη μαγιά που χρησιμοποιούμε στις ζύμες. Κυκλοφορεί σε νιφάδες και έχει τυρένια γεύση. Είναι πολύ θρεπτική, αφού περιέχει πολλές βιταμίνες, πρωτεΐνες, σίδηρο και δεν έχει γλουτένη. Δίνει υπέροχη γεύση σε σούπες, σαλάτες, μαγειρευτά, ζυμαρικά, ρύζι. Χτυπώντας στο μπλέντερ 100 γρ. ηλιόσπορο με 50 γρ. διατροφική μαγιά, 1 κ.γλ. σκόνη σκόρδου, 1 κ.γλ. ρίγανη και λίγο αλατοπίπερο φτιάχνετε στο λεπτό ένα πεντανόστιμο τριμμένο “τυρί”. Ακόμα και παμφάγοι αναγνώστες έχουν απαρνηθεί την παρμεζάνα γι’ αυτό! Σπεύστε να τη δοκιμάσετε λοιπόν! Θα τη βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά, αλλά και σε ενημερωμένα σούπερ μάρκετ. Καλές γιορτές και καλά, νόστιμα και υγιεινά μαγειρέματα!»

the veggie sisters min