Cook files - Free Sunday

Πικάντικο ψάρι με σάλτσα ταχίνι

Με αέρα Ανατολής και πρώτη ύλη από το Αιγαίο, ένα πιάτο που δύσκολα απογοητεύει.   Μερίδες: 4 Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά Βαθμός δυσκολίας: εύκολο Υλικά: • 750 γρ. φιλέτο ψάρι…

Πάσχα στο Hilton Αθηνών

Φέτος το Πάσχα, δεν χρειάζεται να φύγετε από την Αθήνα. Αναζητήστε γραφικά εκκλησάκια και γειτονιές, όπου ακόμα τηρούνται οι παραδόσεις, και επιλέξτε το εστιατόριο Βυζαντινό του Hilton για παραδοσιακές γευστικές…

Πίτα σολομού με άγρια σπαράγγια

Μερίδες: 8 Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα και 25 λεπτά Βαθμός δυσκολίας: μέτριο Υλικά   Για τη βάση: • 275 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις • 200 γρ. βούτυρο κομμένο…

Γαρίδες Κάμπσα

Το Κάμπσα είναι παραδοσιακό φαγητό που πάντα στη βάση του έχει ρύζι και συνοδεύεται με διάφορες σάλτσες και κρέατα. Συνήθως το φτιάχνουμε σε γιορτές και τραπέζια και είναι πολύ ωραία…

Μαρμελάδα πορτοκάλι

Μερίδες: 2 βαζάκια των 500 γρ. Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά Βαθμός δυσκολίας: μέτριο Υλικά: • 1 κιλό πορτοκάλια • 800 γρ. ζάχαρη Εκτέλεση: • Ετοιμάζουμε τα πορτοκάλια κόβοντας τα δύο…

Αρνίσια σουβλάκια στο γκριλ

Μερίδες: 4 Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά + 2 ώρες μαρινάρισμα Βαθμός δυσκολίας: μέτριο Υλικά   Για τα σουβλάκια: • 800 γρ. μπούτι από αρνάκι γάλακτος χωρίς κόκαλο • 200 γρ.…

Ταμπουλέ με κινόα

Μετά την υπερκατανάλωση φαγητού στις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι ό,τι πρέπει για detox. Μια εκδοχή με twist στην αυθεντική συνταγή, δημιουργία της αδελφής μου Amira El Wazzan που ήθελε…