Cook files - Free Sunday

Σπιτική λεμονάδα με άρωμα ανθόνερο

Μερίδες: 6 τουλάχιστον Χρόνος προετοιμασίας: 90 λεπτά Βαθμός δυσκολίας: εύκολη Υλικά: • 2 κιλά λεμόνια • 1 κιλό ζάχαρη • νερό όσο πάρει • 1/4 φλιτζάνι ανθόνερο Εκτέλεση: • Κόβουμε…

Γεμιστές μελιτζάνες στον φούρνο

Μερίδες: 6 Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά Βαθμός δυσκολίας: μέτριο Υλικά: • 1 κιλό μακριές μελιτζάνες • 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο • 2 μέτριες ντομάτες κομμένες…

Σπιτικό παγωτό τριαντάφυλλο

Μερίδες: περίπου 3 κιλά για περίπου 30 άτομα Βαθμός δυσκολίας: μέτριο Υλικά: • 1.500 γρ. γάλα • 525 γρ. κρέμα γάλακτος • 90 γρ. κρόκος αυγού • 420 γρ. ζάχαρη…

Λιβανέζικο ρυζόγαλο με άρωμα μαστίχα

Μερίδες: 10 Χρόνος μαγειρέματος: 60 λεπτά Βαθμός δυσκολίας: μέτριο Υλικά: • 3/4 φλιτζάνι ρύζι γλασέ • 8 φλιτζάνια γάλα • 1 φλιτζάνι ζάχαρη • 1 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε…

Η τέχνη της γαστρονομίας στην αρχαία Ελλάδα: ένα ταξίδι - μύηση με οδηγό την Άντζελα Γκερέκου

Ο ελληνικός κόσμος κατά την περίοδο της αρχαιότητας, η φιλοσοφία, η μυθολογία, ο πολιτισμός, η τέχνη όπως και η καθημερινότητα σε όλες τις εκφράσεις την εποχή εκείνη, ενδιαφέρουν -ασκώντας ένα…

Πικάντικο ψάρι με σάλτσα ταχίνι

Με αέρα Ανατολής και πρώτη ύλη από το Αιγαίο, ένα πιάτο που δύσκολα απογοητεύει.   Μερίδες: 4 Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά Βαθμός δυσκολίας: εύκολο Υλικά: • 750 γρ. φιλέτο ψάρι…

Πάσχα στο Hilton Αθηνών

Φέτος το Πάσχα, δεν χρειάζεται να φύγετε από την Αθήνα. Αναζητήστε γραφικά εκκλησάκια και γειτονιές, όπου ακόμα τηρούνται οι παραδόσεις, και επιλέξτε το εστιατόριο Βυζαντινό του Hilton για παραδοσιακές γευστικές…