Cook files - Free Sunday

Σπιτικό παγωτό τριαντάφυλλο

Μερίδες: περίπου 3 κιλά για περίπου 30 άτομα Βαθμός δυσκολίας: μέτριο Υλικά: • 1.500 γρ. γάλα • 525 γρ. κρέμα γάλακτος • 90 γρ. κρόκος αυγού • 420 γρ. ζάχαρη…

Λιβανέζικο ρυζόγαλο με άρωμα μαστίχα

Μερίδες: 10 Χρόνος μαγειρέματος: 60 λεπτά Βαθμός δυσκολίας: μέτριο Υλικά: • 3/4 φλιτζάνι ρύζι γλασέ • 8 φλιτζάνια γάλα • 1 φλιτζάνι ζάχαρη • 1 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε…

Η τέχνη της γαστρονομίας στην αρχαία Ελλάδα: ένα ταξίδι - μύηση με οδηγό την Άντζελα Γκερέκου

Ο ελληνικός κόσμος κατά την περίοδο της αρχαιότητας, η φιλοσοφία, η μυθολογία, ο πολιτισμός, η τέχνη όπως και η καθημερινότητα σε όλες τις εκφράσεις την εποχή εκείνη, ενδιαφέρουν -ασκώντας ένα…

Πικάντικο ψάρι με σάλτσα ταχίνι

Με αέρα Ανατολής και πρώτη ύλη από το Αιγαίο, ένα πιάτο που δύσκολα απογοητεύει.   Μερίδες: 4 Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά Βαθμός δυσκολίας: εύκολο Υλικά: • 750 γρ. φιλέτο ψάρι…

Πάσχα στο Hilton Αθηνών

Φέτος το Πάσχα, δεν χρειάζεται να φύγετε από την Αθήνα. Αναζητήστε γραφικά εκκλησάκια και γειτονιές, όπου ακόμα τηρούνται οι παραδόσεις, και επιλέξτε το εστιατόριο Βυζαντινό του Hilton για παραδοσιακές γευστικές…

Πίτα σολομού με άγρια σπαράγγια

Μερίδες: 8 Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα και 25 λεπτά Βαθμός δυσκολίας: μέτριο Υλικά   Για τη βάση: • 275 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις • 200 γρ. βούτυρο κομμένο…

Γαρίδες Κάμπσα

Το Κάμπσα είναι παραδοσιακό φαγητό που πάντα στη βάση του έχει ρύζι και συνοδεύεται με διάφορες σάλτσες και κρέατα. Συνήθως το φτιάχνουμε σε γιορτές και τραπέζια και είναι πολύ ωραία…