Εξωστρέφεια και σταθερή ανάπτυξη για την ΚΡΙ ΚΡΙ - Free Sunday
Εξωστρέφεια και σταθερή ανάπτυξη για την ΚΡΙ ΚΡΙ

Εξωστρέφεια και σταθερή ανάπτυξη για την ΚΡΙ ΚΡΙ

Σημαντική ανάπτυξη παρουσιάζει η ελληνική γαλακτοβιομηχανία ΚΡΙ ΚΡΙ εντός και εκτός συνόρων. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα (κυρίως γιαούρτι και παγωτό) και οι εξαγωγές έδωσαν στην εταιρεία την απαραίτητη ώθηση κατά την τρέχουσα χρήση ώστε να παρουσιάζει βελτίωση τόσο των οικονομικών της αποτελεσμάτων όσο και των μεριδίων αγοράς.

Παράλληλα, η διοίκηση δηλώνει ανοιχτή σε στρατηγικές συνεργασίες, με τον επικεφαλής Παναγιώτη Τσινάβο να επισημαίνει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι η διοίκηση διερευνά συνεργασίες που θα φέρουν περαιτέρω ανάπτυξη στην εταιρεία.

Το περιβάλλον, πάντως, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Τσινάβος, παραμένει δύσκολο εντός συνόρων. Η εταιρεία ΚΡΙ ΚΡΙ, μέσα σε μια περίοδο παρατεταμένης κρίσης, κατάφερε να βγει δυνατή και σήμερα ανταγωνίζεται στην αγορά του παγωτού και του γιαουρτιού τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

«Σε μια μείωση του ΑΕΠ την τελευταία οκταετία 27% η εταιρεία κατάφερε να αναπτυχθεί πάνω από 70%, ενώ έχει μπροστά της σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης στην παγκόσμια αγορά γιαουρτιού και παγωτού» ανέφερε ο κ. Τσινάβος.

Η ΚΡΙ ΚΡΙ για την ενίσχυση της παραγωγικής υποδομής της υλοποιεί επενδυτικά σχέδια, συνολικού προϋπολογισμού 18 εκατ. ευρώ, με ορίζοντα υλοποίησης έως τα τέλη του 2018. Έτσι, οι συνολικές επενδύσεις σε εξοπλισμό και υποδομές αναμένεται να ξεπεράσουν τα 40 εκατ. ευρώ κατά την πενταετία 2014-2018, δημιουργώντας το πλέον σύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής ελληνικού γιαουρτιού στην Ευρώπη.

Σήμερα το 30% των πωλήσεων της εταιρείας προέρχεται από εξαγωγές, ενώ το 70% από το γιαούρτι. Η εταιρεία εξάγει σε 24 χώρες και κατέχει τη δεύτερη θέση στην ελληνική αγορά γιαουρτιού. Η ΚΡΙ ΚΡΙ παράγει 70 εκατ. μερίδες παγωτού και 500 εκατ. μερίδες γιαουρτιού, ενώ απασχολεί πάνω από 350 εργαζόμενους.