«Ξαναπροσφέρει» στο «Αγλαΐα» ο ΟΠΑΠ - Free Sunday
«Ξαναπροσφέρει» στο «Αγλαΐα» ο ΟΠΑΠ

«Ξαναπροσφέρει» στο «Αγλαΐα» ο ΟΠΑΠ

Ακόμη ένα σημαντικό μέρος του έργου του ολοκλήρωσε ο ΟΠΑΠ στα παιδιατρικά νοσοκομεία «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» με την πλήρη ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό της Β΄ Παιδιατρικής Νοσηλευτικής Μονάδας στο νοσοκομείο «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού». Τα νέα έργα παραδόθηκαν μόλις εννέα μήνες μετά τα εγκαίνια δύο πλήρως ανακαινισμένων ορόφων στα δύο νοσοκομεία.

Η πλήρως ανακαινισμένη Β΄ Παιδιατρική Νοσηλευτική Μονάδα του 1ου ορόφου (πτέρυγας Α΄) του νοσοκομείου, συνολικού εμβαδού 550 τ.μ. και δυναμικότητας 20 κλινών, τέθηκε πριν από λίγες μέρες σε λειτουργία για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των μικρών ασθενών. Σημαντική καινοτομία στο πλαίσιο των νέων εργασιών που πραγματοποιήθηκαν αποτελεί ο εκσυγχρονισμός της μονάδας λοιμωδών νοσημάτων, χωρητικότητας τεσσάρων θαλάμων.

Ο ΟΠΑΠ, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητάς του, έχει ανακαινίσει έως σήμερα το 48% και των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού». Συνολικά έχουν παραδοθεί 20 έργα ανακαίνισης, μεταξύ των οποίων 14 νοσηλευτικές μονάδες, συνολικής έκτασης 8.030 τ.μ. και δυναμικής 300 κλινών.

Κατά την παράδοση του έργου βρέθηκαν στο νοσοκομείο «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Ντάμιαν Κόουπ, και ο Chief Customer Officer της εταιρείας, Πετρ Ματεγιόφκσι. Ο κ. Κόουπ δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η ανακαίνιση των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων είναι μία μακροπρόθεσμη πρωτοβουλία για τον ΟΠΑΠ. Στόχος μας είναι να στηρίξουμε τους νέους, το πολυτιμότερο κεφάλαιο για το μέλλον και την ανάπτυξη της χώρας. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τα επιτεύγματά μας, όμως η δουλειά μας δεν σταματά εδώ. Το φιλόδοξο έργο μας συνεχίζεται».