Η Folli Follie, η Fosun και οι ερωτήσεις - Free Sunday
Η Folli Follie, η Fosun και οι ερωτήσεις

Η Folli Follie, η Fosun και οι ερωτήσεις

Τσουνάμι εξελίξεων για τη Folli Follie, η οποία δείχνει να χάνει τη στήριξη του δυνατού της εταίρου, της Fosun,η οποία έστειλε έγγραφο ερωτημάτων (enquiry letter) με το οποίο ζητά εξηγήσεις από τη Folli Follie και παράλληλα καλεί τους δυνητικούς επενδυτές αλλά και τους μετόχους της εταιρείας να είναι προσεκτικοί.

Στο έγγραφο ζητά από τα εμπλεκόμενα μέρη διευκρινίσεις και εξηγήσεις αναφορικά με την υπόθεση που έχει ανοίξει μετά τις καταγγελίες του αμερικανικού fund QCM.

Στην ανακοίνωσή του ο κινεζικός όμιλος επισημαίνει πως το διοικητικό συμβούλιο εξέτασε στις 4 Μαΐου την έκθεση του αμερικανικού fund, τα ερωτήματα της ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και τις ανακοινώσεις που εξέδωσε η Folli Follie.

«Το Συμβούλιο εξέφρασε την άποψη πως ορισμένες παρατηρήσεις στην Έκθεση είναι απλώς εικασίες. Αφότου έλαβε υπόψη τις πληροφορίες που δημοσιοποίησε η Folli Follie, τις οικονομικές της ανακοινώσεις, την άνω των 20 ετών διαδρομή της ως εισηγμένης και την εμπιστοσύνη της εταιρείας στον μεγαλομέτοχό της και στη διοίκηση, η Εταιρεία αύξησε το μερίδιό της στο 16,37%».

Ωστόσο, συνεχίζει αναφέροντας ότι πρόσφατα το Δ.Σ. εξέτασε τις συνεχιζόμενες έρευνες από την αγορά και τα μέσα ενημέρωσης που αφορούν την υπόθεση, αλλά και ότι απαντήσεις σε σχέση με τα ερωτήματα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς δεν ανακοινώθηκαν.

Προκειμένου να προστατέψει, σημειώνει, τα συμφέροντά της ως μέτοχος μειοψηφίας στη Folli Follie, η εταιρεία επέδωσε έγγραφο ερωτημάτων (enquiry letter) μέσω του μη εκτελεστικού μέλους που έχει στη Folli Follie ζητώντας από τα εμπλεκόμενα μέρη «εξηγήσεις και άμεσες διευκρινίσεις». Η εταιρεία, αναφέρει η ανακοίνωση, θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα κρατήσει ενήμερους μετόχους και επενδυτές, καθώς και το κοινό, για κάθε σημαντική εξέλιξη και θα κάνει περαιτέρω ανακοινώσεις όταν κριθεί απαραίτητο.

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί δήλωση του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπου Γκότση κατά τη συζήτηση επί των Ετήσιων Εκθέσεων (2016 και 2017) της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στην Επιτροπή Θεσμών. Ο πρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής, ερωτηθείς σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης της ελληνικής εταιρείας τόσο από την πρόεδρο Τασία Χριστοδουλοπούλου όσο και από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, έκανε λόγο για περίπτωση «πρωτόγνωρη, πολύ μεγάλου μεγέθους, που δεν έχει αντιμετωπίσει ξανά η αγορά». Και συνέχισε λέγοντας ότι «ολοκληρώσαμε μια δέσμη ενεργειών, η οποία είναι ικανή –όχι άμεσα, αλλά εν ευθέτω χρόνω– να μας δώσει αποτελέσματα τα οποία να είναι αξιόπιστα».