Η ΘΕΣγάλα ανεβαίνει, το γάλα πέφτει - Free Sunday
Η ΘΕΣγάλα ανεβαίνει, το γάλα πέφτει

Η ΘΕΣγάλα ανεβαίνει, το γάλα πέφτει

Αντιστρόφως ανάλογη της πορείας της κατανάλωσης γάλακτος στην Ελλάδα είναι η πορεία του συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα, ο οποίος επεκτείνεται συνεχώς με νέα σημεία.

Ειδικότερα, σταθερή άνοδο καταγράφουν οι συνολικές πωλήσεις του συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα με 15% στο α΄ τρίμηνο του έτους, ενώ στο φρέσκο γάλα σημειώνεται άνοδος 5%, σε όγκο πωλήσεων, στο ίδιο διάστημα, διαθέτοντας μέσω των 62 καταστημάτων αυτόματων πωλητών σε Αθήνα, Λάρισα και Θεσσαλονίκη 1.080 τόνους φρέσκο γάλα μηνιαίως.

Στην αύξηση αυτή θα πρέπει να συνυπολογιστεί η συνολική πτωτική τάση στις πωλήσεις φρέσκου γάλακτος στην αγορά, η οποία, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, παρουσιάζει αρνητική μεταβολή κατά 4,7% από το 2016 στο 2017.

«Προσδιορίζουμε τρεις βασικούς λόγους για την ανοδική πορεία των πωλήσεών μας, παρά τη συνολική πτωτική τάση της αγοράς: Πρώτον, οι καταναλωτές αναγνωρίζουν τη σχέση ποιότητας-τιμής που τους προσφέρουμε, καθώς και την ευκολία αγοράς, 24 ώρες το 24ωρο. Δεύτερον, η προσθήκη των νέων καταστημάτων ΘΕΣγάλα συν μεγάλωσε το κωδικολόγιό μας και τις επιλογές για τους καταναλωτές και λειτουργεί θετικά για την αύξηση επισκεψιμότητας και στους αυτόματους πωλητές. Τρίτον, η ενίσχυση και διεύρυνση του δικτύου των καταστημάτων μας μέσα από συνεργασίες με τη μέθοδο franchise δημιούργησε εκ των πραγμάτων μεγαλύτερη δυναμική στα καταστήματά μας» σημείωσε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα, Θανάσης Βακάλης.

Αντίστοιχη αύξηση καταγράφει ο ΘΕΣγάλα και στον συνολικό του τζίρο, ο οποίος για το 2018 αναμένεται να φτάσει τα 30 εκατ. ευρώ, έναντι 26 εκατ. ευρώ το 2017. Επιπλέον, το 2017 αποτέλεσε τη χρονιά κατά την οποία αναπτύχθηκαν οι συνεργασίες μέσω της μεθόδου franchise, διαδικασία που συνεχίζεται έως και σήμερα.

30 νέα καταστήματα στην Αττική

Η διαδικασία εύρεσης νέων συνεργατών αφορά τόσο τα υπάρχοντα καταστήματα όσο και πρόσθετες χαρτογραφημένες από τον συνεταιρισμό περιοχές, με στόχο την κάλυψη της συνεχώς αυξανόμενης ζήτησης για τα γαλακτοκομικά προϊόντα ΘΕΣγάλα.

Χαρακτηριστικό του εγχειρήματος του ΘΕΣγάλα για την επέκταση του δικτύου του αποτελεί το γεγονός ότι η μεταβίβαση των υπαρχόντων καταστημάτων του στους συμμετέχοντες επενδυτές απευθύνεται σε ήδη εξασφαλισμένη και σταθερή πελατεία, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την αποκλειστικότητα της γεωγραφικής κάλυψης. Επιπρόσθετα, στον σχεδιασμό του ΘΕΣγάλα υπάρχει και η δημιουργία επιπλέον 30 καταστημάτων στην Αττική.

Ταυτόχρονα αναπτύσσεται και το δίκτυο της υπηρεσίας διανομής κατ’ οίκον «το θες σπίτι σου», όπου όλα τα προϊόντα των συνεταιριστικών γωνιών (είτε με τηλεφωνικές παραγγελίες είτε μέσω του e-shop) παραδίδονται αυθημερόν στις περιοχές όπου υπάρχουν τα καταστήματα ΘΕΣγάλα συν.