Μια ανάσα από την εισαγωγή στο Χ.Α. η Housemarket Α.Ε. (IKEA) - Free Sunday
Μια ανάσα από την εισαγωγή στο Χ.Α. η Housemarket Α.Ε. (IKEA)

Μια ανάσα από την εισαγωγή στο Χ.Α. η Housemarket Α.Ε. (IKEA)

Στόχος είναι η άντληση κεφαλαίων από 15 εκατ. ευρώ έως 40 εκατ. ευρώ και η εισαγωγή στο Χ.Α.

Η Housemarket, που λειτουργεί και διαχειρίζεται τα καταστήματα ΙΚΕΑ στην Ελλάδα, θα απευθυνθεί στην αγορά για την κάλυψη της πενταετούς διάρκειας εταιρικής ομολογιακής έκδοσης, προχωρώντας σε δημόσια προσφορά με στόχο τη συγκέντρωση κεφαλαίων από 15 εκατ. ευρώ έως 40 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι με την ολοκλήρωση της διαδικασίας η εταιρεία θα είναι η πρώτη που εισάγει προς διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά του Χ.Α. εταιρικό ομόλογο, μη εισηγμένης εταιρείας. Παράλληλα, θα είναι η πρώτη φορά που για την έκδοση θα χρησιμοποιηθεί η διαδικασία του Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών για τη δημόσια προσφορά.

Ανάδοχος και σύμβουλος για το ενημερωτικό δελτίο της έκδοσης είναι η Euroxx Χρηματιστηριακή και έχει δοθεί η έγκριση από τη Διοικούσα Επιτροπή Χρηματιστηριακών Αγορών του Χ.Α. για την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην κατηγορία «Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Οργανωμένης Αγοράς του Χ.Α.», έως 40.000.000 κοινών ανωνύμων ομολογιών της Housemarket, υπό την αίρεση έγκρισης του Ενημερωτικού της Δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και επιτυχούς ολοκλήρωσης της δημόσιας προσφοράς των ομολογιών της, σύμφωνα με τους όρους που ειδικότερα θα γνωστοποιηθούν από την εταιρεία.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα αξιοποιηθούν κατά το ήμισυ για κεφάλαιο κίνησης της Housemarket, ενώ το υπόλοιπο ποσό αναμένεται να κατευθυνθεί σε επενδύσεις που αφορούν το κέντρο διανομής και αποθήκευσης της εταιρείας και τις απαιτούμενες ανάγκες βελτίωσης των καταστημάτων του δικτύου.