Επενδύσεις 475 εκατ. ευρώ έως το τέλος του 2018 για την ΕΥΔΑΠ - Free Sunday
Επενδύσεις 475 εκατ. ευρώ έως το τέλος του 2018 για την ΕΥΔΑΠ

Επενδύσεις 475 εκατ. ευρώ έως το τέλος του 2018 για την ΕΥΔΑΠ

Σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους ανέφερε επίσης ότι για την τρέχουσα χρήση οι επενδύσεις θα κυμανθούν στα περίπου 75 εκατ. ευρώ. Για τα έτη 2017 και 2018 οι επενδύσεις της ΕΥΔΑΠ αναμένεται να ανέλθουν σε περίπου 200 εκατ. ευρώ ετησίως και θα αφορούν κυρίως τομείς που θα εκσυγχρονίσουν την ΕΥΔΑΠ, μεταξύ των οποίων και το δίκτυο αποχέτευσης.

«Οι επενδύσεις αυτές θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και πολλά χρόνια», ενώ την ίδια ώρα για το θέμα της ενδεχόμενης επιστροφής κεφαλαίου ο CEO πέταξε ουσιαστικά το μπαλάκι στον βασικότερο μέτοχο, που είναι το Δημόσιο, ενώ αναφερόμενος στην επενδυτική τοποθέτηση της εταιρείας στην Τράπεζα Αττικής είπε ότι το θέμα της επένδυσης αποφασίστηκε από τη Γ.Σ. όχι μόνο με την ψήφο του βασικού μετόχου και ότι αυτή αποσκοπούσε στο να συμβάλει στην ανασυγκρότηση της οικονομίας μέσω μιας τράπεζας ελληνικών συμφερόντων που δεν θα είναι ελεγχόμενη από τους δανειστές.

«Ενδεχόμενες παρανομίες», τόνισε, «αποτελούν θέμα των εισαγγελέων και της ΤτΕ και χαρά μου θα ήταν οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν, αν υπάρχουν παρανομίες». 

Επίσης, αναφέρθηκε στα 30-32 εκατ. ευρώ ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των δήμων, όπου όμως, εκτός από μία περίπτωση, που θα κριθεί δικαστικά, έχουν υπάρξει οι απαιτούμενοι διακανονισμοί. Τέλος, ο κ. Μπενίσης επανέλαβε την απόφαση του ΣτΕ που απαγόρευσε την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ, καθώς και την κυβερνητική βούληση ότι θα παραμείνει στο Δημόσιο το 50%+1 μετοχή της εταιρείας.