Στις αγορές για 250 εκατ. ευρώ η Wind Hellas - Free Sunday
Στις αγορές για 250 εκατ. ευρώ η Wind Hellas

Στις αγορές για 250 εκατ. ευρώ η Wind Hellas

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Crystal Almond θα προχωρήσει στην έκδοση πενταετούς διάρκειας ομολογιών ύψους 250 εκατ. ευρώ, με στόχο την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων υποχρεώσεων και τη χρηματοδότηση επενδύσεων.

Η Wind Hellas φέρεται να επιδιώκει την αποπληρωμή ομολόγων που είχαν εκδοθεί σε προγενέστερη ημερομηνία, ύψους 175 εκατ. ευρώ, καθώς και την εξασφάλιση κεφαλαίων για την υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος, που στοχεύει στην ενίσχυση της θέσης της στην αγορά και στην ενδυνάμωση του ισολογισμού της. Ανάδοχοι της ομολογιακής έκδοσης είναι η JP Morgan και η Citi.

Η απόφαση για έξοδο της εταιρείας στις αγορές με στόχο την άντληση χρηματοδότησης πάρθηκε στη βάση των ισχυρών αποτελεσμάτων της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας για το 2016 και της επιστροφής της σε λειτουργική κερδοφορία και ανάπτυξη.

Στην περσινή χρήση (2015) η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία πραγματοποίησε κύκλο εργασιών 472 εκατ. ευρώ και EBITDA 74,8 εκατ. ευρώ.
Την ίδια ώρα αξιολόγηση Β- και outlook «σταθερό» αποδίδει στη Wind Hellas ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings, ενώ, για τα ομόλογα που εκδίδει, η σύσταση που αποδίδεται είναι 'B(EXP)/RR3. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο οίκος, η αξιολόγηση της Wind Hellas υποστηρίζεται από μια έμπειρη διοικητική ομάδα, μια σταθερή ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών και από τη θέση της τόσο στις προσφορές κινητής όσο και σταθερής. Τονίζει, δε, πως η Wind Hellas έχει μια κοινοπραξία με τη Vodafone που επιτρέπει να μοιράζονται το κόστος και το δίκτυο 2G/3G.

Αυτοί οι παράγοντες αντισταθμίζονται από τις σημαντικές προκλήσεις που έχουν βιώσει η εταιρεία και η ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών από την κρίση χρέους της Ελλάδας και από τον ισχυρό ανταγωνισμό από ΟΤΕ και Vodafone.