Προχωρά ο διαγωνισμός για τις μονάδες της ΕΒΖ στη Σερβία - Free Sunday
Προχωρά ο διαγωνισμός για τις μονάδες της ΕΒΖ στη Σερβία

Προχωρά ο διαγωνισμός για τις μονάδες της ΕΒΖ στη Σερβία

Αυτό επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ ο πρόεδρος της εταιρείας Χρήστος Ρώσσιος, ο οποίος γνωστοποίησε ότι το διοικητικό της συμβούλιο άναψε το πράσινο φως στη διαδικασία και έτσι ο διεθνής πλειοδοτικός διαγωνισμός πρόκειται να προκηρυχθεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Το ελάχιστο τίμημα που θα πρέπει κάποιος να καταβάλει, προκειμένου να αποκτήσει τις δύο κερδοφόρες μονάδες της εταιρείας στη Σερβία, ανέρχεται στο ποσό των 25 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του κ. Ρώσσιου, αλλά και του διευθύνοντος συμβούλου της βιομηχανίας Παντελή Μάνη.

Θέση της διοίκησης της εταιρείας αποτελεί ότι η πώληση των εργοστασίων της στη Σερβία θα δώσει «ανάσα» στην ΕΒΖ από τις δανειακές της υποχρεώσεις και έτσι θα καταστεί εφικτή η ολοκλήρωση των σχεδίων που έχουν τεθεί, ώστε η βιομηχανία να διεθνοποιηθεί, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα την αποκατάσταση της χαμένης αξιοπιστίας της τόσο απέναντι στους συνεργάτες της όσο και απέναντι στους παραγωγούς.

Μεταξύ άλλων, στο διοικητικό συμβούλιο εγκρίθηκαν δύο στρατηγικές συμφωνίες για την αγορά και πώληση ζάχαρης που η διοίκηση της EΒΖ συζητά με δύο μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες. Σύμφωνα με τον κ. Ρώσσιο, οι συμφωνίες αυτές «αναμένεται να υπογραφούν στο επόμενο δεκαήμερο».