Την άνοιξη του 2018 ανοίγει πύλες ο νέος Αστέρας - Free Sunday
Την άνοιξη του 2018 ανοίγει πύλες ο νέος Αστέρας

Την άνοιξη του 2018 ανοίγει πύλες ο νέος Αστέρας

Με στόχο να ολοκληρωθούν οι εργασίες ανακατασκευής του Αστέρα Βουλιαγμένης μέσα σε 18 μήνες, δηλαδή ως την άνοιξη του 2018, προχωρά ο σχεδιασμός του αραβοτουρκικών συμφερόντων επενδυτικού σχήματος AGC Equity Partners, στο οποίο ανήκει πλέον το εμβληματικό ξενοδοχειακό συγκρότημα.

Σύμφωνα με το πληροφοριακό δελτίο της δημόσιας πρότασης, η συνολική αξία του project, συμπεριλαμβανομένων του τιμήματος για την απόκτηση του 100% των μετοχών της εταιρείας, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από τους νέους επενδυτές, των δαπανών για την εκ νέου ανάπτυξη του έργου και της αναχρηματοδότησης υφιστάμενου δανεισμού, αναμένεται να υπερβεί τα 600 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η υποχρεωτική δημόσια πρόταση της Apollo Investment προς τους μετόχους της Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης για την αγορά του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρείας, έναντι 5,58 ευρώ ανά μετοχή, με την περίοδο αποδοχής να ολοκληρώνεται στις 22 Φεβρουαρίου.

Το επενδυτικό σχέδιο προβλέπει την αναβάθμιση και ανακαίνιση των ξενοδοχειακών μονάδων «Ναυσικά» και «Αρίων», την κατεδάφιση της ξενοδοχειακής μονάδας «Αφροδίτη» και την κατασκευή μέχρι 13 υπερπολυτελών κατοικιών στην έκταση, τη δημιουργία δρόμων περιπάτου και χώρων άσκησης στο πάρκο της χερσονήσου, την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού της παραλίας Astir Beach και τη βελτιστοποίηση της πρόσβασης του κοινού σε αυτήν, την αναδιάταξη του εξωτερικού τείχους της Μαρίνας Βουλιαγμένης ώστε να μπορούν να ελλιμενιστούν μεγαλύτερα πλοία, την ανάπτυξη νέων και την αναβάθμιση υφιστάμενων εγκαταστάσεων, καταστημάτων και χώρων αναψυχής. 

Στόχος είναι, αναφέρεται, η ολοκλήρωση αυτών των εργασιών να μην υπερβεί τους 18 μήνες από την έναρξή τους.