Μπλόκο Αστέρα στον ΠΑΟΚ, 3-2 στην Τρίπολη - Free Sunday
Μπλόκο Αστέρα στον ΠΑΟΚ, 3-2 στην Τρίπολη

Μπλόκο Αστέρα στον ΠΑΟΚ, 3-2 στην Τρίπολη

To σερί των 16 νικών του ΠΑΟΚ σταμάτησε στην Τρίπολη, καθώς ο Αστέρας μετά από ένα καταπληκτικό παιχνίδι τον νίκησε με 3-2. Σε συνδυασμό με τις εκκρεμότητες που δημιούργησε η μη τέλεση του αγώνα με τον Ολυμπιακό την περασμένη αγωνιστική, ο ΠΑΟΚ δεν είναι πλέον το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Τα όσα έγιναν στην Τούμπα την περασμένη αγωνιστική και όσα ακολούθησαν την εβδομάδα που προηγήθηκε σίγουρα επηρέασαν τον ΠΑΟΚ, ο οποίος πέταξε το πρώτο ημίχρονο στην Τρίπολη, καθώς ο Αστέρας μπλόκαρε τον ΠΑΟΚ και ήταν σαφώς πιο επικίνδυνος παρ’ ότι ο Δικέφαλος ήταν εκείνος που είχε την μπάλα στην κατοχή του.

Προσπαθούσε να απειλήσει όμως μόνο από τα αριστερά με τις επελάσεις του Μακ και ταυτόχρονα ήταν ασταθής στην άμυνα, ο Αστέρα πίεζε οργανωμένα και έκλεβε μπάλες, πραγματοποιώντας πολύ καλό ξεκίνημα. Έτσι, στο 18’, ο Αστέρας αναπτύχθηκε γρήγορα, ο Τσιλιανίδης βρήκε τον Τόνσο στην κίνηση και εκείνος έδωσε στον Κυριακόπουλο, που σούταρε με το αριστερό από τα όρια της περιοχής και νίκησε τον Πασχαλάκη για το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ ανασυντάχθηκε και ισορρόπησε αλλά φάσεις δεν μπορούσε να δημιουργήσει και παραλίγο να δεχτεί και δεύτερο γκολ, από τον Μανιά στο 32’, ο οποίος θα μπορούσε να δώσει στον Τσιλιανίδη αντί να σουτάρει από πλάγια θέση. Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε στην πρώτη ευκαιρία στην αναμέτρηση, όταν ο Μακ έκανε άλλη μία επέλαση από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή, απέφυγε τον Τριανταφυλλόπουλο και γύρισε την μπάλα, η οποία πέρασε κάτω από τον Αθανασιάδη και ο Κάμπος ισοφάρισε από κοντά σε κενή εστία.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας χωρίς να απειλεί, σε αντίθεση με τον Αστέρα που στο 53’ έκανε το 2-1, όταν ο Κυριακόπουλος κινήθηκε στα αριστερά και σέντραρε, η κεφαλιά του Κρέσπο αντί να απομακρύνει έστειλε την μπάλα προς το δεύτερο δοκάρι, όπου ο Τόνσο πρόλαβε τον Πασχαλάκη και έκανε το 2-1. Ακολούθησε ένα διάστημα όπου ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε αλλά δεν μπορούσε να ασκήσει μεγάλη πίεση στον Αστέρα, ο οποίος είχε άλλες δύο πολύ καλές ευκαιρίες στην αντεπίθεση, από τον Τσιλιανίδη στο 71’ και τον Ντουντού στο 75’. Στο επόμενο λεπτό ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στην ισοφάριση, ωστόσο ο Αθανασιάδης απέκρουσε τις κεφαλιές των Πρίγιοβιτς και Βαρέλα. Στο 78’ ακυρώθηκε σωστά γκολ του Βαρέλα για οφσάιντ του Μαουρίτσιο και ακολούθησε «νεκρό» διάστημα λόγω των διαμαρτυριών του ΠΑΟΚ και της συνεννόησης του διαιτητή με τον βοηθό του, με συνέπεια ο Σιδηρόπουλος να δείξει επτά λεπτά καθυστερήσεις, τα οποία είχαν συγκλονιστική εξέλιξη.

Στο 95’ ο Πρίγιοβιτς κέρδισε πέναλτι από τον Ιγκλέσιας και το εκτέλεσε εύστοχα για το 2-2, ωστόσο στην τελευταία φάση της αναμέτρησης ο Αστέρας έκλεψε και βγήκε σε αντεπίθεση τρεις εναντίον ενός, ο Ιγκλέσιας σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα άλλαξε πορεία στον Μάτος και κατέληξε στα δίχτυα του Πασχαλάκη, με τον Αστέρα να επικρατεί με 3-2 και να παραμένει στη διεκδίκηση της 5ης θέσης.

Χαμός έγινε με την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, καθώς ο Καλτσάς φέρεται να… τα έδειξε στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και υπήρξε συμπλοκή μεταξύ παραγόντων του ΠΑΟΚ και ποδοσφαιριστών του Αστέρα, με τον γενικό αρχηγό του ΠΑΟΚ Παντελή Κωνσταντινίδη και τον Καλτσά να πιάνονται στα χέρια, τον Μπέρτο να πετάει κάτω τον Κωνσταντινίδη, με τα πνεύματα να ηρεμούν μετά από λίγο.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ.: Αθανασιάδης, Μπέρτος (46' Κώτσιρας), Γιαννούλης, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τσιλιανίδης, Κυριακόπουλος (67' Ντουντού), Τόνσο, Μανιάς (84' Καλτσάς).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Βιεϊρίνια, Σάχοβ (69' Αζεβέδο), Μαουρίσιο, Κάμπος (83' Κουλούρης), Πέλκας, Μακ (57' Μπίσεσβαρ), Πρίγιοβιτς.